BAŞKAN YALVAÇ, ETV’YE ‘POYRAZ KARPUZU’NDAKİ SON DURUMU ANLATTI

ÖZEL HABER 26.07.2023 - 15:44, Güncelleme: 26.07.2023 - 15:44
 

BAŞKAN YALVAÇ, ETV’YE ‘POYRAZ KARPUZU’NDAKİ SON DURUMU ANLATTI

Salihli’nin Poyrazdamları Mahallesi tadına doyum olmayan karpuzuyla ününü arttırmaya devam ediyor. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki sofraları tatlandıran ‘Poyraz Karpuzu’nu toplayan çiftçiler büyük bir emek sarf ediyor. ETV mikrofonuna özel açıklamalarda bulunan Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, bu yıl Poyraz Karpuzu’ndan memnun olduklarını ifade etti.
Fiyatlarında arz ve talebe göre değişebileceğini belirten Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, girdi maliyetlerinin de geçtiğimiz yıllara nazaran ciddi oranda arttığını söyledi. Bu nedenle karpuz fiyatının 6-7 TL olması gerektiğini dile getirdi. “POYRAZ KARPUZDAN MEMNUNUZ” ETV’ye konuşan Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, “Bence Adana’dan, Çukurova’dan ve diğer karpuzlardan çok çok daha kaliteli ve yemesi hoş olan karpuzumuz var. Poyrazdamları Mahallesi’nin Türkiye’de karpuzu en iyi yetiştiren yer olduğunu düşünüyorum. Ürettiğimiz karpuzumuz Türkiye’nin her tarafında gidiyor. Bizler Poyrazdamları Mahallesi’nde yetiştirilen Poyraz karpuzundan memnunuz.” diye konuştu. “FİYATLAR ARZ TALEBE GÖRE DEĞİŞEBİLİR” Başkan Yalvaç, “Poyrazdamları Mahallesi’nde daha çok citrullus ve tuzla cinsi karpuz üretiyoruz. 1 dönümden ortalama 6-7 ton karpuz alıyoruz. Citrullus 4-4 buçuk TL, tuzlada 5-5 buçuk TL civarında. Girdi maliyetlerimiz geçen yıla göre çok arttı. Ben bu sene karpuz için para kazandıran fiyat olarak 7-8 TL’den aşağıya beklemiyordum. Şu anki fiyatlar arz talebe göre değişebilir.” dedi.  “FİYATLAR ARTIRILIRSA POYRAZDAMLARI ÇİFTÇİLERİ PARA KAZANIR” Başkan Yalvaç, “İlaçlara, gübrelere ve diğer girdi maliyetlere zam gelmemiş olsa 4 buçuk 5 TL fiyat fena değildi. Fiyatını 5 TL yaparsak ‘Çok pahalı yapmış’ derler. Geçen seneye göre para yapıyor ama bizim geçen seneden bugüne kadar kullandığımız tüm girdi maliyetleri de yüzde 150-200 arttı. O nedenle fiyatlar artırılırsa Poyrazdamları çiftçileri de para kazanır.” ifadelerini kullandı.   “FİYATLARIN 6-7 TL OLMASI BİZİ KURTARIR” Çiftçi Serhat Akay, “Karpuzun durumu iyi. Fiyatları 6-7 TL civarında bekliyorduk ama şuanda da fiyatlardan memnunuz. Fiyatların 6-7 TL olması ise bizi kurtarır.” açıklamalarında bulundu. MUSA AKAR
Salihli’nin Poyrazdamları Mahallesi tadına doyum olmayan karpuzuyla ününü arttırmaya devam ediyor. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki sofraları tatlandıran ‘Poyraz Karpuzu’nu toplayan çiftçiler büyük bir emek sarf ediyor. ETV mikrofonuna özel açıklamalarda bulunan Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, bu yıl Poyraz Karpuzu’ndan memnun olduklarını ifade etti.

Fiyatlarında arz ve talebe göre değişebileceğini belirten Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, girdi maliyetlerinin de geçtiğimiz yıllara nazaran ciddi oranda arttığını söyledi. Bu nedenle karpuz fiyatının 6-7 TL olması gerektiğini dile getirdi.

“POYRAZ KARPUZDAN MEMNUNUZ”

ETV’ye konuşan Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, “Bence Adana’dan, Çukurova’dan ve diğer karpuzlardan çok çok daha kaliteli ve yemesi hoş olan karpuzumuz var. Poyrazdamları Mahallesi’nin Türkiye’de karpuzu en iyi yetiştiren yer olduğunu düşünüyorum. Ürettiğimiz karpuzumuz Türkiye’nin her tarafında gidiyor. Bizler Poyrazdamları Mahallesi’nde yetiştirilen Poyraz karpuzundan memnunuz.” diye konuştu.

“FİYATLAR ARZ TALEBE GÖRE DEĞİŞEBİLİR”

Başkan Yalvaç, “Poyrazdamları Mahallesi’nde daha çok citrullus ve tuzla cinsi karpuz üretiyoruz. 1 dönümden ortalama 6-7 ton karpuz alıyoruz. Citrullus 4-4 buçuk TL, tuzlada 5-5 buçuk TL civarında. Girdi maliyetlerimiz geçen yıla göre çok arttı. Ben bu sene karpuz için para kazandıran fiyat olarak 7-8 TL’den aşağıya beklemiyordum. Şu anki fiyatlar arz talebe göre değişebilir.” dedi. 

“FİYATLAR ARTIRILIRSA POYRAZDAMLARI ÇİFTÇİLERİ PARA KAZANIR”

Başkan Yalvaç, “İlaçlara, gübrelere ve diğer girdi maliyetlere zam gelmemiş olsa 4 buçuk 5 TL fiyat fena değildi. Fiyatını 5 TL yaparsak ‘Çok pahalı yapmış’ derler. Geçen seneye göre para yapıyor ama bizim geçen seneden bugüne kadar kullandığımız tüm girdi maliyetleri de yüzde 150-200 arttı. O nedenle fiyatlar artırılırsa Poyrazdamları çiftçileri de para kazanır.” ifadelerini kullandı.

 

“FİYATLARIN 6-7 TL OLMASI BİZİ KURTARIR”

Çiftçi Serhat Akay, “Karpuzun durumu iyi. Fiyatları 6-7 TL civarında bekliyorduk ama şuanda da fiyatlardan memnunuz. Fiyatların 6-7 TL olması ise bizi kurtarır.” açıklamalarında bulundu. MUSA AKAR

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.