ERDOĞAN-ÖZEL ZİRVESİNDE MASADAKİ KONULAR BELLİ OLDU

SİYASET 07.06.2024 - 14:37, Güncelleme: 07.06.2024 - 15:07
 

ERDOĞAN-ÖZEL ZİRVESİNDE MASADAKİ KONULAR BELLİ OLDU

Cumhuriyet (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yıl sonra ilk defa gideceği CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmede hangi konuları gündeme getireceği belli oldu. CHP lideri Özel'in çantasında Gezi Davası tutukluları, Kobani Davası kararları, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması, Sinan Ateş suikastı ve Ayhan Bora Kaplan soruşturması gibi başlıkların bulunduğu öğrenildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özgür Özel'e iade-i ziyareti 11 Haziran Salı günü saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. MASADAKİ KONULAR NETLEŞTİ 18 yıl sonra ilk defa CHP Genel Merkezi'ne gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında ise hangi konuların yer alacağı netleşti. GEZİ DAVASI TUTUKLULARI ÖNEMLİ GÜNDEM BAŞLIKLARINDAN CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gezi Davası tutukluları taraflar arasındaki zirvenin önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor. CHP lideri Özel, Erdoğan'a hukuksuz şekilde içeride tutulduklarını belirttiği Gezi Davası tutuklularıyla ilgili AYM ve AİHM kararlarına uyulması gerektiğini iletecek. Emekli kuvvet komutanlarına yönelik salıverilme kararını iyi niyetli bulduklarını ifade edeceği belirtilen Özel, hukuksuzlukların çözümüne yönelik daha fazla somut adım atılması gerektiğini söyleyecek. HAKKARİ BELEDİYESİ'NE KAYYUM ATANMASI DEĞERLENDİRİLECEK Kobani Davası kararları, Yargıtay seçiminde yaşanan tartışmalar, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden emniyette yaşanan kriz de Özel'in dosyasında yer alacak. Birgün'de yer alan habere göre yargıya siyasi müdahale ve sert söylemler ile kutuplaştırma ısrarının Türkiye'ye zarar vereceğini ifade etmesi beklenen Özel, somut adımların atılarak siyasetteki gerilimin azaltılması gerektiğini vurgulayacak. Emeklilerin insanca koşullarda yaşayabilmelerine olanak sağlayacak düzeyde bir zam yapılması ve asgari ücretin de arttırılması gerektiği Erdoğan'a anlatılacak. ZİRVEYE ELİTAŞ, TAN VE DOĞAN DA KATILACAK Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel'e ise Emekli Büyükelçi ve CHP Milletvekili Namık Tan eşlik edecek. Haber Merkezi
Cumhuriyet (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 yıl sonra ilk defa gideceği CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmede hangi konuları gündeme getireceği belli oldu. CHP lideri Özel'in çantasında Gezi Davası tutukluları, Kobani Davası kararları, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması, Sinan Ateş suikastı ve Ayhan Bora Kaplan soruşturması gibi başlıkların bulunduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Özgür Özel'e iade-i ziyareti 11 Haziran Salı günü saat 16.00'da CHP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.

MASADAKİ KONULAR NETLEŞTİ

18 yıl sonra ilk defa CHP Genel Merkezi'ne gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasında ise hangi konuların yer alacağı netleşti.

GEZİ DAVASI TUTUKLULARI ÖNEMLİ GÜNDEM BAŞLIKLARINDAN

CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Gezi Davası tutukluları taraflar arasındaki zirvenin önemli gündem başlıkları arasında yer alıyor. CHP lideri Özel, Erdoğan'a hukuksuz şekilde içeride tutulduklarını belirttiği Gezi Davası tutuklularıyla ilgili AYM ve AİHM kararlarına uyulması gerektiğini iletecek. Emekli kuvvet komutanlarına yönelik salıverilme kararını iyi niyetli bulduklarını ifade edeceği belirtilen Özel, hukuksuzlukların çözümüne yönelik daha fazla somut adım atılması gerektiğini söyleyecek.

HAKKARİ BELEDİYESİ'NE KAYYUM ATANMASI DEĞERLENDİRİLECEK

Kobani Davası kararları, Yargıtay seçiminde yaşanan tartışmalar, Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanması ve Sinan Ateş cinayeti üzerinden emniyette yaşanan kriz de Özel'in dosyasında yer alacak. Birgün'de yer alan habere göre yargıya siyasi müdahale ve sert söylemler ile kutuplaştırma ısrarının Türkiye'ye zarar vereceğini ifade etmesi beklenen Özel, somut adımların atılarak siyasetteki gerilimin azaltılması gerektiğini vurgulayacak. Emeklilerin insanca koşullarda yaşayabilmelerine olanak sağlayacak düzeyde bir zam yapılması ve asgari ücretin de arttırılması gerektiği Erdoğan'a anlatılacak.

ZİRVEYE ELİTAŞ, TAN VE DOĞAN DA KATILACAK

Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel'e ise Emekli Büyükelçi ve CHP Milletvekili Namık Tan eşlik edecek. Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.