ETV’YE KONUŞAN İYİ PARTİLİ İKSİR 'HAYVAN YASASI'NDAKİ O MADDEYE DİKKAT ÇEKTİ

ÖZEL HABER 24.05.2024 - 15:32, Güncelleme: 24.05.2024 - 16:00
 

ETV’YE KONUŞAN İYİ PARTİLİ İKSİR 'HAYVAN YASASI'NDAKİ O MADDEYE DİKKAT ÇEKTİ

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir son günlerde gündemde olan ve meclise yakın bir zaman içerisinde sunulacak olan 'Hayvan Yasası' hakkında ETV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Sokak hayvanlarının uyutulmasının bir çözüm olmadığını söyleyen Başkan İksir bu yöntemin ötanazi olduğunu dile getirdi.
Yasanın içeriğinde sokaktan toplanılan hayvanların belirli bir süre içerisinde sahiplendirilememesi durumunda uyutulacağı ile ilgili bir maddenin oluşu hayvanseverlerin ve duyarlı vatandaşların tepkisini çekmişti. Konuya ilişkin ETV mikrofonlarına konuşan İYİ Partili İksir hayvanların uyutulması maddesine karşı çıktı. "KÖPEKLERİN UYUTULMASINA KARŞIYIZ" Başkan İksir, "3285 sayılı Hayvan Sağlığı ile ilgili bir yönetmelik mevcuttur. Bu konu ile ilgili olarak yapılması gerekenler yönetmelikle belirlenmiştir. Hayvan haklarının korunması ile ilgili olarak da çıkarılmış olan bir kanun var. Aslında hayvanların nasıl korunacağı, nasıl kısırlaştırılacağı, toplum ve hayvan güvenliğinin karşılıklı olarak korunması için bir takım çalışmalar yapılmıştı. Maalesef ülkemizde uygulama alanı bulamıyoruz. Son zamanlarda mama lobisi diye bir gündem konusunu önümüze koydular ama mama lobisine baksanız başındaki isimler iktidara mensup insanlardır. Daha önce yaptığım basın açıklamasında söylediğim gibi hem İYİ Parti hem de şahsım olarak köpeklerin uyutulmasına kesinlikle karşıyız." açıklamasında bulundu. "UYUTMA DEĞİL ÖTANAZİ" Başkan İksir, "Yüce Türk Milleti ülkemizde bulunan 1,5-2 milyon sokak hayvanını uyutma çözümünü mü bulmuştur? Uyutma denilen şey aslında iğne ile öldürülme olarak adlandırdığımız ötanazidir. Ötanazi dünyada 1-2 ülke dışında kabul gören bir sistem de değildir. Sadece Manisa'da değil, tüm Türkiye'de değerlendirilmeyen birçok toprak var. Bu topraklarda yapılan çalışmalarla sokak hayvanlarımızı toplayarak, bakım ve gözetimini sağlayabiliriz. Bu uyutma işini veteriner hekimlerden gerçekleştirmelerini bekliyorlar. Veteriner Hekimleri Odaları da bu konu ile ilgili açıklama yapıyor ve hayvanları uyutarak, öldürme işlemine gideceklerini kesinlikle düşünmüyorum. Sokak hayvanlarını öldürme işlemine karşı olduğumuzu başından beri söylüyoruz ve bunun sonuna kadar da mücadelesini vereceğiz. Gerekirse; Teşkilatımız ve hayvanseverler ile birlikte bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz." dedi. "YAŞAMA HAKLARINI ELLERİNDEN ALMAMALIYIZ" Başkan İksir, "Bu yasa taslağının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) kesinlikle geçeceğini düşünmüyorum. Toplum her konuda olduğu gibi bu konuda da ikiye bölünmüş durumda. Bu konuda en önemli faktör merkezi ve yerel yönetimlerin bir arada çalışması gerekiyor. Bu işi barınaklarda çözemiyorsak, sokak hayvanlarını toplayarak kısırlaştırma süreci gerçekleştirilebilir. Yaptığımız basın açıklaması sonrası bazı vatandaşlarımız sokak hayvanları yüzünden rahatça yürüyemediklerini ifade etmişler. Bu fikre katılan vatandaşlarımız da haklı ama sokak hayvanlarımızın yaşama haklarını ellerinden almamalıyız. Avrupa'ya gittiğimiz zaman bırakın köpeği kediyi bile sokaklarda göremezsiniz. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu barınağı daha modernize bir hale getirerek, İzmir Sasalı'da bulunan Doğal Yaşam Parkı gibi bir alana çevirebiliriz." diyerek sözlerine son verdi. Hüseyin Güntaç Fömlu
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Av. Ali Zafer İksir son günlerde gündemde olan ve meclise yakın bir zaman içerisinde sunulacak olan 'Hayvan Yasası' hakkında ETV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Sokak hayvanlarının uyutulmasının bir çözüm olmadığını söyleyen Başkan İksir bu yöntemin ötanazi olduğunu dile getirdi.

Yasanın içeriğinde sokaktan toplanılan hayvanların belirli bir süre içerisinde sahiplendirilememesi durumunda uyutulacağı ile ilgili bir maddenin oluşu hayvanseverlerin ve duyarlı vatandaşların tepkisini çekmişti. Konuya ilişkin ETV mikrofonlarına konuşan İYİ Partili İksir hayvanların uyutulması maddesine karşı çıktı.

"KÖPEKLERİN UYUTULMASINA KARŞIYIZ"

Başkan İksir, "3285 sayılı Hayvan Sağlığı ile ilgili bir yönetmelik mevcuttur. Bu konu ile ilgili olarak yapılması gerekenler yönetmelikle belirlenmiştir. Hayvan haklarının korunması ile ilgili olarak da çıkarılmış olan bir kanun var. Aslında hayvanların nasıl korunacağı, nasıl kısırlaştırılacağı, toplum ve hayvan güvenliğinin karşılıklı olarak korunması için bir takım çalışmalar yapılmıştı. Maalesef ülkemizde uygulama alanı bulamıyoruz. Son zamanlarda mama lobisi diye bir gündem konusunu önümüze koydular ama mama lobisine baksanız başındaki isimler iktidara mensup insanlardır. Daha önce yaptığım basın açıklamasında söylediğim gibi hem İYİ Parti hem de şahsım olarak köpeklerin uyutulmasına kesinlikle karşıyız." açıklamasında bulundu.

"UYUTMA DEĞİL ÖTANAZİ"

Başkan İksir, "Yüce Türk Milleti ülkemizde bulunan 1,5-2 milyon sokak hayvanını uyutma çözümünü mü bulmuştur? Uyutma denilen şey aslında iğne ile öldürülme olarak adlandırdığımız ötanazidir. Ötanazi dünyada 1-2 ülke dışında kabul gören bir sistem de değildir. Sadece Manisa'da değil, tüm Türkiye'de değerlendirilmeyen birçok toprak var. Bu topraklarda yapılan çalışmalarla sokak hayvanlarımızı toplayarak, bakım ve gözetimini sağlayabiliriz. Bu uyutma işini veteriner hekimlerden gerçekleştirmelerini bekliyorlar. Veteriner Hekimleri Odaları da bu konu ile ilgili açıklama yapıyor ve hayvanları uyutarak, öldürme işlemine gideceklerini kesinlikle düşünmüyorum. Sokak hayvanlarını öldürme işlemine karşı olduğumuzu başından beri söylüyoruz ve bunun sonuna kadar da mücadelesini vereceğiz. Gerekirse; Teşkilatımız ve hayvanseverler ile birlikte bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğiz." dedi.

"YAŞAMA HAKLARINI ELLERİNDEN ALMAMALIYIZ"

Başkan İksir, "Bu yasa taslağının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) kesinlikle geçeceğini düşünmüyorum. Toplum her konuda olduğu gibi bu konuda da ikiye bölünmüş durumda. Bu konuda en önemli faktör merkezi ve yerel yönetimlerin bir arada çalışması gerekiyor. Bu işi barınaklarda çözemiyorsak, sokak hayvanlarını toplayarak kısırlaştırma süreci gerçekleştirilebilir. Yaptığımız basın açıklaması sonrası bazı vatandaşlarımız sokak hayvanları yüzünden rahatça yürüyemediklerini ifade etmişler. Bu fikre katılan vatandaşlarımız da haklı ama sokak hayvanlarımızın yaşama haklarını ellerinden almamalıyız. Avrupa'ya gittiğimiz zaman bırakın köpeği kediyi bile sokaklarda göremezsiniz. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu barınağı daha modernize bir hale getirerek, İzmir Sasalı'da bulunan Doğal Yaşam Parkı gibi bir alana çevirebiliriz." diyerek sözlerine son verdi. Hüseyin Güntaç Fömlu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.