FESTİVALDE YERLİ ÜRETİME DESTEK MESAJI

KÜLTÜR SANAT 07.06.2024 - 13:45, Güncelleme: 07.06.2024 - 13:58
 

FESTİVALDE YERLİ ÜRETİME DESTEK MESAJI

Soma Belediye Başkan Sercan Okur, Göktaş Mahallesi’nde Kiraz Festivali düzenleyerek yerli üretimi desteklediğini vurguladı. Kiraz Festivali’nde konuşan Başkan Okur, “Beş yıllık sürede amacımız, Soma’mızın tarımsal ürünlerini bütün ülkeye tanıtmak, coğrafi işaret almak ve Somalı çiftçilerimizin de kazanmasını sağlayarak Soma’da tarımı geliştirmek.” dedi.
Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Göktaş Mahallesi’nde düzenlenen Kiraz Festivali’ne Soma Belediye Başkanı Sercan Okur da katıldı. Kiraz Festivali’nde yerli üretimi desteklediğini ifade eden Başkan Okur, Soma’da tarımı geliştirmek istediğini dile getirdi. “SOMA TARIMSAL ÜRÜN KONUSUNDA ZENGİN BİR İLÇE” Kiraz Festivali’nde konuşan Başkan Sercan Okur, şunları söyledi: “Düzenlediğimiz Göktaş Kiraz Festivalimize hoş geldiniz. Göktaş’ta kiraz festivali yapılması için seçimlerden önce mahalleye geldiğimde bir söz vermiştim. Bugün verdiğim sözü tutuyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bugün başlattığımız kiraz festivali, bundan sonraki yıllarda geleneksel hale gelerek devam edecek. Burada amacımız, Göktaş’ın kendi yöresine has kirazının bütün Türkiye tarafından tanınmasını sağlamak olacak. Soma, aslında tarımsal ürün konusunda zengin bir ilçe. Hemen yanı başımızda Yağcıllı Mahallemiz var. Bu mahallemizin fasulyesi meşhur. Sevişler’de kavun üretimi var. Zeytinimiz ise bence Akhisar’a, Ayvalık’a bakarsak çok değerli, çok lezzetli bir zeytine sahibiz. Ancak bunları tanıtmayı başaramıyoruz, bugüne kadar da tanıtamadık. Bu beş yıllık sürede amacımız, Soma’mızın tarımsal ürünlerini bütün ülkeye tanıtmak, coğrafi işaret almak ve Somalı çiftçilerimizin de kazanmasını sağlayarak Soma’da tarımı geliştirmek. Bu nedenle bugün birincisini düzenlediğimiz Göktaş Kiraz Festivali hepimize hayırlı olsun.” “BİR BANDO TAKIMINI KURACAĞIZ” Başkan Okur, “Bugün bizleri onurlandıran ve buraya gelerek coşturan Akhisar Belediyesi bando ekibine de teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Akhisar Belediyemizin de desteğiyle biz de Soma’da yerel müzisyenlerimizin oluşturacağı bir bando takımını kuracağız. Mahallelerimizde, kurtuluş etkinliklerimizde, festivallerimizde kendi bando ekibimizle en güzel marşları çalarak, marşların coşkusunu hep birlikte yaşatacağız.” ifadelerinde bulundu. Hüseyin Güntaç Fömlu
Soma Belediye Başkan Sercan Okur, Göktaş Mahallesi’nde Kiraz Festivali düzenleyerek yerli üretimi desteklediğini vurguladı. Kiraz Festivali’nde konuşan Başkan Okur, “Beş yıllık sürede amacımız, Soma’mızın tarımsal ürünlerini bütün ülkeye tanıtmak, coğrafi işaret almak ve Somalı çiftçilerimizin de kazanmasını sağlayarak Soma’da tarımı geliştirmek.” dedi.

Manisa’nın Soma ilçesinde bulunan Göktaş Mahallesi’nde düzenlenen Kiraz Festivali’ne Soma Belediye Başkanı Sercan Okur da katıldı. Kiraz Festivali’nde yerli üretimi desteklediğini ifade eden Başkan Okur, Soma’da tarımı geliştirmek istediğini dile getirdi.

SOMA TARIMSAL ÜRÜN KONUSUNDA ZENGİN BİR İLÇE”

Kiraz Festivali’nde konuşan Başkan Sercan Okur, şunları söyledi: “Düzenlediğimiz Göktaş Kiraz Festivalimize hoş geldiniz. Göktaş’ta kiraz festivali yapılması için seçimlerden önce mahalleye geldiğimde bir söz vermiştim. Bugün verdiğim sözü tutuyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bugün başlattığımız kiraz festivali, bundan sonraki yıllarda geleneksel hale gelerek devam edecek. Burada amacımız, Göktaş’ın kendi yöresine has kirazının bütün Türkiye tarafından tanınmasını sağlamak olacak. Soma, aslında tarımsal ürün konusunda zengin bir ilçe. Hemen yanı başımızda Yağcıllı Mahallemiz var. Bu mahallemizin fasulyesi meşhur. Sevişler’de kavun üretimi var. Zeytinimiz ise bence Akhisar’a, Ayvalık’a bakarsak çok değerli, çok lezzetli bir zeytine sahibiz. Ancak bunları tanıtmayı başaramıyoruz, bugüne kadar da tanıtamadık. Bu beş yıllık sürede amacımız, Soma’mızın tarımsal ürünlerini bütün ülkeye tanıtmak, coğrafi işaret almak ve Somalı çiftçilerimizin de kazanmasını sağlayarak Soma’da tarımı geliştirmek. Bu nedenle bugün birincisini düzenlediğimiz Göktaş Kiraz Festivali hepimize hayırlı olsun.”

“BİR BANDO TAKIMINI KURACAĞIZ”

Başkan Okur, “Bugün bizleri onurlandıran ve buraya gelerek coşturan Akhisar Belediyesi bando ekibine de teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Akhisar Belediyemizin de desteğiyle biz de Soma’da yerel müzisyenlerimizin oluşturacağı bir bando takımını kuracağız. Mahallelerimizde, kurtuluş etkinliklerimizde, festivallerimizde kendi bando ekibimizle en güzel marşları çalarak, marşların coşkusunu hep birlikte yaşatacağız.” ifadelerinde bulundu. Hüseyin Güntaç Fömlu

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.