FULYA ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?
FULYA ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?
FULYA ÇİÇEĞİNİN BAKIMI NASIL YAPILIR?
Fulya çiçeği, nergisgiller familyasına ait bitki türleri arasında yer alır. Estetik görünümü ile öne çıkan fulya bitkisi, eşsiz bir kokuya sahiptir. Nergis olarak da adlandırılan fulya çiçeği, büyük ve gösterişli çiçekleri ile bulunduğu ortama hoş bir atmosfer yaratır. Evlerde, ofislerde, bahçelerde sıklıkla tercih edilen süs bitkileri arasında yer alan bu güzel çiçek, doğal olarak İran, Irak ve Afganistan gibi bölgelerde yetişir.
Fulya Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Fulya çiçeği bakımı kolay bitki türlerinden biridir. Bu nedenle evlerde sıklıkla tercih edilir. Fulya çiçeği, doğru bakım koşulları sağlandığında oldukça dayanıklı bir bitkidir. Yaklaşık 50 çeşidi bulunan fulya çiçeğinin gelişiminde rüzgar önemli bir yere sahiptir. Fazla sulama gerektirmeyen fulya çiçeği, dayanıklı yapısı sayesinde uzun yıllar yetiştirilebilen bitkiler arasında yer alır. Bu nedenle bahçede rahatlıkla yetiştirilebilir.
Evde fulya çiçeği bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, çiçeğin tam güneş ışığı alan veya yarı gölgeli bir alanda konumlandırılmasıdır. Direkt güneş ışığı bitkinin yapraklarına zarar verebilir. Bu nedenle çiçeğin aşırı güneş ışığından korunması da önemlidir. Güneş ışınlarını filtreli olarak alması çiçeğin gelişimine olumlu yansıyacaktır.
Fulya çiçeği toprak seçimi de önemlidir. Fulya çiçeği için iyi drene edilmiş ve besin açısından zengin topraklar idealdir. Toprağınız pH'ı 6,5-7 aralığında olması gerekir. Toprağın iyi drene olmasını sağlamak için; perlit, çakıl veya kum eklenebilir. Fulya çiçeği nemli ortamları seven bir bitkidir. Ancak toprağı çok sulamaktan kaçınılması yararlı olacaktır. Fulya çiçeği sulama öncesinde toprağın üzerini kontrol edilmelidir.
Fulya çiçeği gübreleme yapılabilen bitki çeşitlerinden biridir. Çiçeklenme döneminde fulya çiçeği toprağına yavaş salınımlı gübre ilave edilebilir. Bu çiçeğin gelişimi açısından yararlı olacaktır. Fulya çiçeği budama işlemi ise çiçeğin solmuş yaprakları temiz bir makas ile kesilerek yapılabilir.
Fulya Çiçeği Nasıl Ekilir?
Fulya çiçeği ekimi için genellikle tohum tercih edilir. Fulya çiçeği soğanı, ağustos veya kasım aylarında su geçirgenliği yüksek bir toprağa ekilebilir. Ekilen tohumlar, mart ayında filizlenmeye başlar.
Fulya Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?
Soğanlı bir bitki olan fulya çiçeği, pratik bir şekilde çoğaltılabilen çiçek türleri arasında bulunur. Fulya çiçeği aynı zamanda arsız ve hızlı çoğalan bir bitkidir. Fulya çiçeği soğanları, bir süre sonra küçük soğanlar verecektir. Bu soğanları toplayıp farklı saksılara ekerek fulya çiçeği çoğaltılabilir. Bunun yanı sıra çiçekleri tohum verdiği zaman bu tohumları çimlendirerek çoğaltılması da mümkün olur.
Fulya çiçeğinin bakımı konusunda daha fazla bilgi edinmek için https://ciceksarayi.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Manisa HABERİ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.