HİZMET İŞ BÜYÜKŞEHİR’İ MASAYA ÇAĞIRDI

SİYASET 17.07.2024 - 15:33, Güncelleme: 17.07.2024 - 15:48
 

HİZMET İŞ BÜYÜKŞEHİR’İ MASAYA ÇAĞIRDI

Hizmet iş Sendikası Manisa 2 nolu Şube Başkanı Tekin Turgut, Manisa Büyükşehir belediyesi Besot çalışanı 4400 işçinin temmuz zam oranın uygulaması için işverenleri cuma günü müzakereye davet ettiklerini ifade ederek “Mazlum ve mağdur olan emekçi kardeşlerimizin mağduriyetini bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi..
Turgut; “Hizmet iş sendikamız ile Manisa Büyükşehir belediyesi Besot şirketi ile yaptığımız sözleşme bu yılın sonu yanı 12-31-2024 tarihine kadar geçerli olup yetkili sendika hizmet iş sendikamızdır. 1-1-2023 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmemiz gereği 2. yıl zamları belirlenmesi uygulama tarihleri geldiği zaman, taraflar bir araya gelerek zam oranını belirler ifadesi bulunmaktadır. Bu anlamda 1-1-2024 tarihinde 1. Altı ay zam oranı için bundan önceki yönetim ile bir araya gelerek görüşülmüş üyelerimiz adına iyi bir zam artışı ile sözleşmemizi imzalamıştık. O gün 2.altı ay (temmuz) zam oranı için belediye başkanımız temmuz ayında bir araya gelerek zam oranını belirlemek için mutabık kalmıştık. Gecen hafta temmuz ayı bitmeden işverenimize yazı yazarak hem sözleşme maddemiz gereği hem 31 Mart yerel seçimleri öncesi sn belediye başkanımız Ferdi Zeyrek tarafından sosyal medyada paylaştığı görsel video da seçildiği gün itibarı ile yanı 1 Nisan günü en düşük ücreti 35 bin tl yapacağız sözünü hatırlatarak zam oranı uygulanması gerektiğini ifade ettik” ifadelerini kullandı. MASAYA ÇAĞIRDI  Hizmet İş adında müzakere etmek için Büyükşehir Belediyesi’ni masaya çağıran Turgut “Bugünde işverenimize çağrı yaparak, cuma bir araya gelerek üyelerimiz için zam oranını belirlenmesi için çağrı da bulunduk. Bir kez daha masaya yanaşmayan verdiği sözü unutan Manisa Büyükşehir belediyesi işverenine sesleniyoruz. Her gün artan enflasyon, hayat pahalılığı altında ezilen Manisa emekçilerine hem sözleşmeniz hem sn başkanın verdiğiniz söz gereği temmuz zam oranı oturup birlikte belirleyelim. Aksi taktirde hem çalışma bakanlığına şikayetlerimiz ve kamuoyuna bilgilendirmemiz devam edecektir.” dedi. Serdar Fazlı Atalanlılar
Hizmet iş Sendikası Manisa 2 nolu Şube Başkanı Tekin Turgut, Manisa Büyükşehir belediyesi Besot çalışanı 4400 işçinin temmuz zam oranın uygulaması için işverenleri cuma günü müzakereye davet ettiklerini ifade ederek “Mazlum ve mağdur olan emekçi kardeşlerimizin mağduriyetini bir an önce giderilmesini istiyoruz” dedi..

Turgut; “Hizmet iş sendikamız ile Manisa Büyükşehir belediyesi Besot şirketi ile yaptığımız sözleşme bu yılın sonu yanı 12-31-2024 tarihine kadar geçerli olup yetkili sendika hizmet iş sendikamızdır. 1-1-2023 tarihinde imzalanan toplu iş sözleşmemiz gereği 2. yıl zamları belirlenmesi uygulama tarihleri geldiği zaman, taraflar bir araya gelerek zam oranını belirler ifadesi bulunmaktadır. Bu anlamda 1-1-2024 tarihinde 1. Altı ay zam oranı için bundan önceki yönetim ile bir araya gelerek görüşülmüş üyelerimiz adına iyi bir zam artışı ile sözleşmemizi imzalamıştık. O gün 2.altı ay (temmuz) zam oranı için belediye başkanımız temmuz ayında bir araya gelerek zam oranını belirlemek için mutabık kalmıştık. Gecen hafta temmuz ayı bitmeden işverenimize yazı yazarak hem sözleşme maddemiz gereği hem 31 Mart yerel seçimleri öncesi sn belediye başkanımız Ferdi Zeyrek tarafından sosyal medyada paylaştığı görsel video da seçildiği gün itibarı ile yanı 1 Nisan günü en düşük ücreti 35 bin tl yapacağız sözünü hatırlatarak zam oranı uygulanması gerektiğini ifade ettik” ifadelerini kullandı.

MASAYA ÇAĞIRDI 
Hizmet İş adında müzakere etmek için Büyükşehir Belediyesi’ni masaya çağıran Turgut “Bugünde işverenimize çağrı yaparak, cuma bir araya gelerek üyelerimiz için zam oranını belirlenmesi için çağrı da bulunduk. Bir kez daha masaya yanaşmayan verdiği sözü unutan Manisa Büyükşehir belediyesi işverenine sesleniyoruz. Her gün artan enflasyon, hayat pahalılığı altında ezilen Manisa emekçilerine hem sözleşmeniz hem sn başkanın verdiğiniz söz gereği temmuz zam oranı oturup birlikte belirleyelim. Aksi taktirde hem çalışma bakanlığına şikayetlerimiz ve kamuoyuna bilgilendirmemiz devam edecektir.” dedi. Serdar Fazlı Atalanlılar

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.