İYİ PARTİ’DEN DEPREME İLİŞKİN 5 ÖNERGE

MANİSA GÜNDEMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2023 - 14:30, Güncelleme: 06.03.2023 - 14:30
 

İYİ PARTİ’DEN DEPREME İLİŞKİN 5 ÖNERGE

Şehzadeler Belediyesi Olağan Mart Ayı meclis toplantısında İYİ Parti depremle ilgili 5 önergesini meclise sundu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Şenol Özkaya açıklamalarda bulundu.
 Şehzadeler Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Şenol Özkaya, deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Meclise 5 önerge sunduklarını söyleyen Özkaya, deprem ile ilgili çalışmalara devam edeceklerini söyledi. ÖZKAYA’DAN BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR Özkaya, “1-7 Mart deprem haftası olması ve 6 Şubat 2022 tarihinde asrın felâketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş Merkezli 11 İlimiz Etkileyen deprem felaketinde ülke olarak büyük acılar yaşadık. Allahu Teala bir daha böyle acılar yaşatmasın. Şehzadeler Belediyesi olarak depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde aş evi hizmetleri ve iş makineleri çalışması devam etmektedir. Yapılan bu hizmetlerden dolayı başta belediye başkanı Ömer Faruk Çelik ve deprem bölgesindeki personele teşekkür dileklerimizi mecliste dile getirdik. Hepimiz biliyoruz Şehzadeler ilçemiz birinci derecede deprem bölgesinde olması, diri fay hatları bulunması nedeni ile oldukça riskli bölgede yaşamaktayız. İYİ Parti grubu olarak şimdiden bazı önlemler almamız gerekmektedir. Önlemlerin aktif olarak hayata geçmeleri için önergelerimizi meclise sunduk.” açıklamasında bulundu. “YIKIMLARA VE ACILARA TANIKLIK ETTİK” Özkaya, “İzmir depremi sonrasında görmüştük ki, bina altlarındaki işyerlerinin bazıları sonradan yapı kullanım ruhsatından sonra özellikle taşıyıcı kolon ve kirişlerde yaptıkları değişiklik sonrası büyük yıkımlara ve acılara tanıklık ettik. İYİ Parti grubu olarak İzmir depremi sonrasında, ilçemizde bulunan bina altındaki işyerlerinin denetlenmesi hususunda olmuştu, o gün için önergemiz uygulamaya geçmemişti ama asrın felaketinden de aynı şekilde yıkımlar olunca, grup olarak tekrar önergemizi meclise sunduk ve oy birliği ile ilgili komisyona sevki oldu. Depremle ilgili çalışmalar yapılması için deprem ve afet komisyonun kurulması ile ilgili önergemizde komisyona sevk edildi. Diğer önergelerimiz ilçemizde ki depremzede vatandaşlarımıza her türlü maddi, manevi ve psikolojik yardımda bulunulması, mesir etkinliğine yapacağımız 700 bin liralık yardımın depremzede vatandaşlarımıza yapılması ile ilgili.” diye konuştu. “SON GÜNE KADAR DEVAM EDECEĞİZ” Özkaya, “Son önergemiz ise belediyemizin yapmış olduğu inşaatların, beton ve demir uygunluk belgelerinin yazılı olarak grubumuza iletilmesi oldu. İYİ Parti olarak seçildiğimiz 31 Mart 2019 tarihinden bu yana önceliğimiz ilçemiz halkının huzuru ve mutluluğu için, elinizden geleni meclise sunmak, öneride bulunmak olmuştur. Aynı şekilde son güne kadar bu şekilde devam edeceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.
Şehzadeler Belediyesi Olağan Mart Ayı meclis toplantısında İYİ Parti depremle ilgili 5 önergesini meclise sundu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Şenol Özkaya açıklamalarda bulundu.

 Şehzadeler Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili Şenol Özkaya, deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Meclise 5 önerge sunduklarını söyleyen Özkaya, deprem ile ilgili çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

ÖZKAYA’DAN BAŞKAN ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Özkaya, “1-7 Mart deprem haftası olması ve 6 Şubat 2022 tarihinde asrın felâketi olarak tanımlanan Kahramanmaraş Merkezli 11 İlimiz Etkileyen deprem felaketinde ülke olarak büyük acılar yaşadık. Allahu Teala bir daha böyle acılar yaşatmasın. Şehzadeler Belediyesi olarak depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde aş evi hizmetleri ve iş makineleri çalışması devam etmektedir. Yapılan bu hizmetlerden dolayı başta belediye başkanı Ömer Faruk Çelik ve deprem bölgesindeki personele teşekkür dileklerimizi mecliste dile getirdik. Hepimiz biliyoruz Şehzadeler ilçemiz birinci derecede deprem bölgesinde olması, diri fay hatları bulunması nedeni ile oldukça riskli bölgede yaşamaktayız. İYİ Parti grubu olarak şimdiden bazı önlemler almamız gerekmektedir. Önlemlerin aktif olarak hayata geçmeleri için önergelerimizi meclise sunduk.” açıklamasında bulundu.

“YIKIMLARA VE ACILARA TANIKLIK ETTİK”

Özkaya, “İzmir depremi sonrasında görmüştük ki, bina altlarındaki işyerlerinin bazıları sonradan yapı kullanım ruhsatından sonra özellikle taşıyıcı kolon ve kirişlerde yaptıkları değişiklik sonrası büyük yıkımlara ve acılara tanıklık ettik. İYİ Parti grubu olarak İzmir depremi sonrasında, ilçemizde bulunan bina altındaki işyerlerinin denetlenmesi hususunda olmuştu, o gün için önergemiz uygulamaya geçmemişti ama asrın felaketinden de aynı şekilde yıkımlar olunca, grup olarak tekrar önergemizi meclise sunduk ve oy birliği ile ilgili komisyona sevki oldu. Depremle ilgili çalışmalar yapılması için deprem ve afet komisyonun kurulması ile ilgili önergemizde komisyona sevk edildi. Diğer önergelerimiz ilçemizde ki depremzede vatandaşlarımıza her türlü maddi, manevi ve psikolojik yardımda bulunulması, mesir etkinliğine yapacağımız 700 bin liralık yardımın depremzede vatandaşlarımıza yapılması ile ilgili.” diye konuştu.

“SON GÜNE KADAR DEVAM EDECEĞİZ”

Özkaya, “Son önergemiz ise belediyemizin yapmış olduğu inşaatların, beton ve demir uygunluk belgelerinin yazılı olarak grubumuza iletilmesi oldu. İYİ Parti olarak seçildiğimiz 31 Mart 2019 tarihinden bu yana önceliğimiz ilçemiz halkının huzuru ve mutluluğu için, elinizden geleni meclise sunmak, öneride bulunmak olmuştur. Aynı şekilde son güne kadar bu şekilde devam edeceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.