MAGİAD’TAN EMEKLİ MAAŞI VE ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

EKONOMİ 03.07.2024 - 17:00, Güncelleme: 03.07.2024 - 17:00
 

MAGİAD’TAN EMEKLİ MAAŞI VE ASGARİ ÜCRET ÇAĞRISI

Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD), emekli maaşları ve asgari ücretin arttırılması için çağrı yaptı. Türkiye’de dar gelirli vatandaşların yaşadığı zorluklar ve ekonomik sıkıntılara dikkat çeken iş insanları, toplumun en hassas kesimlerini etkileyen iki önemli konuyu gündeme getirdi.
MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bozyaka, iş insanları ve sanayiciler olarak bu konuya ahlaki ve vicdani bir bakış açısıyla yaklaştıklarını belirtti. Bozyaka, üretim maliyetlerinin artmasına rağmen asgari ücrete zam yapılması gerektiğini ifade ederken aksi takdirde gelir adaletsizliğinin artacağını ve açlık sınırının altında kalan asgari ücretli ve maaşına zam yapılmayan emeklilerin yılın ikinci yarısında büyük bir sefaletle karşı karşıya kalacağının altını çizdi. Elektrik ve akaryakıt zamlarının ve ek vergi tedbirlerinin enflasyon üzerinde daha büyük etki yarattığını vurgulayan Bozyaka, tasarruf tedbirlerinin garibanın sırtına yüklenerek alınmaması gerektiğini, bu tedbirlerin daha adil ve hakkaniyetli bir şekilde alınması gerektiğini belirtti. “MALİYETLERİNİN ARTTIRILMASINDAN ŞİKAYETÇİYİZ” Bozyaka, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Asgari ücretin ve emekli maaşlarına zamlanmasını savunurken diğer yandan hizmet ve üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin her geçen gün gelen yeni vergi artışlarından, hammadde maliyetlerinin yükselmesinden ve Enerji maliyetlerinin arttırılmasından şikayetçiyiz. Enflasyona asıl sebep olan kalemlerin bunlar olduğunu düşünüyoruz. Aynı konuda Profesör Doktor Özgür Demirtaş da emekli maaşları ve asgari ücretin arttırılması gerektiğini savunuyor. Demirtaş, “Emeklilik maaşıyla geçinmek imkânsız. Asgari ücretle yaşamak da aynı şekilde zor. Hem emekli maaşının hem de asgari ücretin acilen artırılması gerekiyor. Bu artışlar, enflasyona negatif etki yapsa bile, toplumun refahını korumak adına önemlidir. Maaş artışları, benim listemde enflasyona etkide dördüncü sırada yer alıyor” diyor. Dar gelirli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve sosyal adaleti sağlamak için emekli maaşları ve asgari ücretin arttırılması talep ediliyor. Bu çağrıya katılan birçok kesim, ekonomik dengeyi gözeterek bu adımların atılmasını istiyor. Manisa Genç İş İnsanları Derneği olarak, toplumsal adalete ve ekonomik dengeye katkı sağlayacak çözümler arayışını sürdüreceğiz. İşverenlerin ve çalışanların refahını korumak için yapıcı bir diyalog ve işbirliği çağrısında bulunuyoruz. Belgin Koçak
Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD), emekli maaşları ve asgari ücretin arttırılması için çağrı yaptı. Türkiye’de dar gelirli vatandaşların yaşadığı zorluklar ve ekonomik sıkıntılara dikkat çeken iş insanları, toplumun en hassas kesimlerini etkileyen iki önemli konuyu gündeme getirdi.

MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bozyaka, iş insanları ve sanayiciler olarak bu konuya ahlaki ve vicdani bir bakış açısıyla yaklaştıklarını belirtti. Bozyaka, üretim maliyetlerinin artmasına rağmen asgari ücrete zam yapılması gerektiğini ifade ederken aksi takdirde gelir adaletsizliğinin artacağını ve açlık sınırının altında kalan asgari ücretli ve maaşına zam yapılmayan emeklilerin yılın ikinci yarısında büyük bir sefaletle karşı karşıya kalacağının altını çizdi. Elektrik ve akaryakıt zamlarının ve ek vergi tedbirlerinin enflasyon üzerinde daha büyük etki yarattığını vurgulayan Bozyaka, tasarruf tedbirlerinin garibanın sırtına yüklenerek alınmaması gerektiğini, bu tedbirlerin daha adil ve hakkaniyetli bir şekilde alınması gerektiğini belirtti.

“MALİYETLERİNİN ARTTIRILMASINDAN ŞİKAYETÇİYİZ”

Bozyaka, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Asgari ücretin ve emekli maaşlarına zamlanmasını savunurken diğer yandan hizmet ve üretim sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin her geçen gün gelen yeni vergi artışlarından, hammadde maliyetlerinin yükselmesinden ve Enerji maliyetlerinin arttırılmasından şikayetçiyiz. Enflasyona asıl sebep olan kalemlerin bunlar olduğunu düşünüyoruz. Aynı konuda Profesör Doktor Özgür Demirtaş da emekli maaşları ve asgari ücretin arttırılması gerektiğini savunuyor. Demirtaş, “Emeklilik maaşıyla geçinmek imkânsız. Asgari ücretle yaşamak da aynı şekilde zor. Hem emekli maaşının hem de asgari ücretin acilen artırılması gerekiyor. Bu artışlar, enflasyona negatif etki yapsa bile, toplumun refahını korumak adına önemlidir. Maaş artışları, benim listemde enflasyona etkide dördüncü sırada yer alıyor” diyor. Dar gelirli vatandaşların yaşam standartlarını yükseltmek ve sosyal adaleti sağlamak için emekli maaşları ve asgari ücretin arttırılması talep ediliyor. Bu çağrıya katılan birçok kesim, ekonomik dengeyi gözeterek bu adımların atılmasını istiyor. Manisa Genç İş İnsanları Derneği olarak, toplumsal adalete ve ekonomik dengeye katkı sağlayacak çözümler arayışını sürdüreceğiz. İşverenlerin ve çalışanların refahını korumak için yapıcı bir diyalog ve işbirliği çağrısında bulunuyoruz. Belgin Koçak

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.