OKUL DERGİSİNDE DİKKAT ÇEKEN ‘FİLİSTİN’ DETAYI

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2024 - 15:18, Güncelleme: 07.06.2024 - 16:02
 

OKUL DERGİSİNDE DİKKAT ÇEKEN ‘FİLİSTİN’ DETAYI

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından çıkarılan Filistin temalı Şafak dergisinin tanıtımını gerçekleştirildi. Okulun fuaye salonunda gerçekleştirilen dergi tanıtımında okul öğrencileri tarafından yapılan resimlerle İsrail zulmü altındaki Filistin'de yaşanan acılar gözler önüne serildi.
Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin emek vererek hazırladıkları Şafak dergisi ikinci sayısıyla Manisa’da ses getirdi. Tanıtım toplantısına Manisa eski milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, okulun öğrencileri, öğretmenleri ve kalabalık bir veli topluluğu katıldı. Tanıtım toplantısında aynı zamanda okul öğrencileri tarafından yapılan resimlerde de İsrail'in zulmü altında kan gölüne dönen Filistin konu edildi. Birbirinden çarpıcı ve başarılı çalışmalara imza atan öğrenciler katılımcılardan da hassasiyetleri nedeniyle takdir topladı. "KUDÜS DUYARLILIĞIMIZI DÜNYAYA YAYMA ÇABASINDAYIZ" Yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rifat Türkarslan, “Sekiz aydan beri kanayan yaramız olan Gazze ve Kudüs’e dikkat çekmek amacıyla dosya konusunu Kudüs Davamız olarak belirledik. Öğrencilerimiz tarihe ve Hakka şahitlik etmek, ben de varım diyebilmek için bu davaya sahip çıktılar. Tanıtımını yaptığımız dergiye yoğun katılım sağladılar. Şehit Fatih Kalu Kız İmam Hatip Lisesi olarak, Kudüs duyarlılığımızı önce Manisa’ya arkasından tüm dünyaya yayma çabasındayız. Böylece öğrencilerimizde toplumsal sorunlara karşı duyarlı olma, milli tarih şuuru ve ümmet bilinci oluşturmayı hedefledik. Peygamberimizin hadisi şerifinde belirttiği gibi 'Ümmetim bir vücudun azaları gibidir. Bir organ hastalandığı zaman diğer organlarda ondan etkilenir.' der. Dolayısıyla bizler de Peygamberimizin hadisine göre Gazze’de insanlığın bittiğini, zalimin zulmünü haykırmak ve hakikati ifade etmek vicdani bir sorumluluk olduğundan, bu dergimizi yayımlamayı borç bildik. Dergimizde Kudüs şairi Nuri Pakdil’in, üstat Sezai Karakoç’un ve Cahit Zarifığlu’nun şiirlerine de yer verdiğimiz gibi öğrenci ve öğretmenlerimizin yazıları, şiirleri, karikatürleri ve denemeleri de bu dergide yayımlandı. Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak farkındalık uyandırmayı, gündem oluşturmayı hedefledik. Kudüs Özgür kalıncaya, Hanzala yüzünü dönünceye kadar Kudüs davası dergimizde yer bulmaya devam edecektir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim." dedi. (İHA)
Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından çıkarılan Filistin temalı Şafak dergisinin tanıtımını gerçekleştirildi. Okulun fuaye salonunda gerçekleştirilen dergi tanıtımında okul öğrencileri tarafından yapılan resimlerle İsrail zulmü altındaki Filistin'de yaşanan acılar gözler önüne serildi.

Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin emek vererek hazırladıkları Şafak dergisi ikinci sayısıyla Manisa’da ses getirdi. Tanıtım toplantısına Manisa eski milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, okulun öğrencileri, öğretmenleri ve kalabalık bir veli topluluğu katıldı. Tanıtım toplantısında aynı zamanda okul öğrencileri tarafından yapılan resimlerde de İsrail'in zulmü altında kan gölüne dönen Filistin konu edildi. Birbirinden çarpıcı ve başarılı çalışmalara imza atan öğrenciler katılımcılardan da hassasiyetleri nedeniyle takdir topladı.

"KUDÜS DUYARLILIĞIMIZI DÜNYAYA YAYMA ÇABASINDAYIZ"

Yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rifat Türkarslan, “Sekiz aydan beri kanayan yaramız olan Gazze ve Kudüs’e dikkat çekmek amacıyla dosya konusunu Kudüs Davamız olarak belirledik. Öğrencilerimiz tarihe ve Hakka şahitlik etmek, ben de varım diyebilmek için bu davaya sahip çıktılar. Tanıtımını yaptığımız dergiye yoğun katılım sağladılar. Şehit Fatih Kalu Kız İmam Hatip Lisesi olarak, Kudüs duyarlılığımızı önce Manisa’ya arkasından tüm dünyaya yayma çabasındayız. Böylece öğrencilerimizde toplumsal sorunlara karşı duyarlı olma, milli tarih şuuru ve ümmet bilinci oluşturmayı hedefledik. Peygamberimizin hadisi şerifinde belirttiği gibi 'Ümmetim bir vücudun azaları gibidir. Bir organ hastalandığı zaman diğer organlarda ondan etkilenir.' der. Dolayısıyla bizler de Peygamberimizin hadisine göre Gazze’de insanlığın bittiğini, zalimin zulmünü haykırmak ve hakikati ifade etmek vicdani bir sorumluluk olduğundan, bu dergimizi yayımlamayı borç bildik. Dergimizde Kudüs şairi Nuri Pakdil’in, üstat Sezai Karakoç’un ve Cahit Zarifığlu’nun şiirlerine de yer verdiğimiz gibi öğrenci ve öğretmenlerimizin yazıları, şiirleri, karikatürleri ve denemeleri de bu dergide yayımlandı. Şehit Fatih Kalu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesi olarak farkındalık uyandırmayı, gündem oluşturmayı hedefledik. Kudüs Özgür kalıncaya, Hanzala yüzünü dönünceye kadar Kudüs davası dergimizde yer bulmaya devam edecektir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim." dedi. (İHA)

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.