ÖZKAYA: İNSANLAR EMEKLİ OLDUKLARINA BİN PİŞMAN

SİYASET 03.08.2023 - 12:35, Güncelleme: 03.08.2023 - 12:35
 

ÖZKAYA: İNSANLAR EMEKLİ OLDUKLARINA BİN PİŞMAN

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Politikaları Başkanı Şenol Özkaya, emeklinin durumunu ortaya koydu. Özkaya, “Tarihte ilk defa insanlar emekli olduklarında bin pişman oldular. Hatta bazı kamu görevlileri verdikleri emeklilik dilekçelerini geri aldılar. Bu ülkemiz için, emekliliği hak etmiş vatandaşlarımız için ne kadar acı bir durumdur.” açıklamasında bulundu.
Gerçek enflasyon rakamlarının baz alınarak emekli maaşlarının belirlenmesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Politikaları Başkanı Şenol Özkaya, emeklinin alım gücünün iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.  “İNSANLAR EMEKLİ OLMAK İSTEMİYOR” İYİ Partili Özkaya, “Yıllarca emekli olma hayali ile var gücüyle çalışan insanlar, şimdi emekli olmak istemiyor. Çoğu kamu görevlisi, böyle giderse 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalacaklar. Gençlerin de önleri kapanmış olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarımızın durumları ise içler acısı bir hale geldi. Yıllarca primini ödemiş buna karşılık evinin kira ücretine yetmeyecek, maaşlar bağlanıyor. Emekliye reva görülen bu paralar ile bırakın evde yaşamayı, sokakta bankın üzerinde dahi yaşayamaz. Emekli maaşı ile bir emekli torununa bir top dondurma alamaz hâle geldi. Önceki yıllarda emekli olan bir kişi emekli ikramiyesi ile bir ev, kalan parası ile çocuğunun ihtiyacını, düğününü yapabiliyordu. Şimdi ise emekli ikramiyesi ile ancak konteynerden yapılmış bir oda alabiliyor. Emekliye reva görülen 7,500. ila 10.000 TL arasındaki emekli maaşı ile ancak babadan kalma köyde bir evi varsa, belki idare edebilir ama şehirde ve evi yok ise inanın sokakta bu para ile yaşayamaz.” dedi. “VATANDAŞIMIZ İZMİR'E GİDİP GELEMEZ DURUMA DÜŞTÜ” İYİ Partili Özkaya, “Manisa emekli şehriydi, buraya tayin ile gelen kişiler emekli olunca Manisa'ya yerleşirlerdi. Çünkü Manisa tarım şehri, iklimi elverişli, tarım ürünleri bol ve ucuzdu, rahat bir şekilde yaşıyorlardı. Son yıllarda yapılan politikaları sonucunda, ev lirasından tutun da su, ulaşım, pazar gibi temel harcamalarda en pahalı şehirlerden biri oldu. Ülkemiz turizmde rekorlar kırıyor deniliyo , evet doğrudur kırıyor çünkü ülkemizin parası Euro karşısında 30 kat değersiz olduğu için, Avrupalı 1000 Euro'ya ülkemizde 10 gün en lüks yerde tatil ederken, kendi vatandaşımız 1000 TL ye Manisa'dan İzmir'e gidip gelemez duruma düştü. Ülkemize gelen turistlerin çoğu, ülkelerinde emekli olmuş, aldıkları emekli maaşları ile dünyayı geziyor, bizim emeklimiz, bırakın dünyayı gezmeyi çarşıya çıkıp bir kahve içemez duruma düştü.” açıklamasında bulundu. “EMEKLİNİN ALIM GÜCÜNÜ GÖRÜN” İYİ Partili Özkaya, “Ben bunları anlatırken, ayda 8 bin km yol yapan, bölgemizi tepeden tırnağa gezen birisi olarak, bizzat insanlara dokunarak, yaşayarak anlatıyorum. Bazen benim anlattıklarım çok yetersiz, o kadar ihtiyacı olan ve zor durumda olan emeklilerimizi biliyorum. Bende bir emekliyim, 9500 gün çalışıp 52 yaşında EYT ile emekli olan birisi olarak, eğer çalışmaya devam etmesem, aldığım emekli maaşı ile üniversite okuyan kızımın bir aylık yurt ücretini karşılayamam. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum, emeklinin alım gücünü görün, onlar ile aynı ortamı paylaşın. Gerçek enflasyon rakamlarını alarak, maaş belirleyin.” diyerek sözlerine son verdi. Haber Merkezi 
İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Politikaları Başkanı Şenol Özkaya, emeklinin durumunu ortaya koydu. Özkaya, “Tarihte ilk defa insanlar emekli olduklarında bin pişman oldular. Hatta bazı kamu görevlileri verdikleri emeklilik dilekçelerini geri aldılar. Bu ülkemiz için, emekliliği hak etmiş vatandaşlarımız için ne kadar acı bir durumdur.” açıklamasında bulundu.

Gerçek enflasyon rakamlarının baz alınarak emekli maaşlarının belirlenmesi gerektiğini söyleyen İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı ve Ekonomi Politikaları Başkanı Şenol Özkaya, emeklinin alım gücünün iyileştirilmesi gerektiğini söyledi. 

“İNSANLAR EMEKLİ OLMAK İSTEMİYOR”

İYİ Partili Özkaya, “Yıllarca emekli olma hayali ile var gücüyle çalışan insanlar, şimdi emekli olmak istemiyor. Çoğu kamu görevlisi, böyle giderse 65 yaşına kadar çalışmak zorunda kalacaklar. Gençlerin de önleri kapanmış olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklisi vatandaşlarımızın durumları ise içler acısı bir hale geldi. Yıllarca primini ödemiş buna karşılık evinin kira ücretine yetmeyecek, maaşlar bağlanıyor. Emekliye reva görülen bu paralar ile bırakın evde yaşamayı, sokakta bankın üzerinde dahi yaşayamaz. Emekli maaşı ile bir emekli torununa bir top dondurma alamaz hâle geldi. Önceki yıllarda emekli olan bir kişi emekli ikramiyesi ile bir ev, kalan parası ile çocuğunun ihtiyacını, düğününü yapabiliyordu. Şimdi ise emekli ikramiyesi ile ancak konteynerden yapılmış bir oda alabiliyor. Emekliye reva görülen 7,500. ila 10.000 TL arasındaki emekli maaşı ile ancak babadan kalma köyde bir evi varsa, belki idare edebilir ama şehirde ve evi yok ise inanın sokakta bu para ile yaşayamaz.” dedi.

“VATANDAŞIMIZ İZMİR'E GİDİP GELEMEZ DURUMA DÜŞTÜ”

İYİ Partili Özkaya, “Manisa emekli şehriydi, buraya tayin ile gelen kişiler emekli olunca Manisa'ya yerleşirlerdi. Çünkü Manisa tarım şehri, iklimi elverişli, tarım ürünleri bol ve ucuzdu, rahat bir şekilde yaşıyorlardı. Son yıllarda yapılan politikaları sonucunda, ev lirasından tutun da su, ulaşım, pazar gibi temel harcamalarda en pahalı şehirlerden biri oldu. Ülkemiz turizmde rekorlar kırıyor deniliyo , evet doğrudur kırıyor çünkü ülkemizin parası Euro karşısında 30 kat değersiz olduğu için, Avrupalı 1000 Euro'ya ülkemizde 10 gün en lüks yerde tatil ederken, kendi vatandaşımız 1000 TL ye Manisa'dan İzmir'e gidip gelemez duruma düştü. Ülkemize gelen turistlerin çoğu, ülkelerinde emekli olmuş, aldıkları emekli maaşları ile dünyayı geziyor, bizim emeklimiz, bırakın dünyayı gezmeyi çarşıya çıkıp bir kahve içemez duruma düştü.” açıklamasında bulundu.

“EMEKLİNİN ALIM GÜCÜNÜ GÖRÜN”

İYİ Partili Özkaya, “Ben bunları anlatırken, ayda 8 bin km yol yapan, bölgemizi tepeden tırnağa gezen birisi olarak, bizzat insanlara dokunarak, yaşayarak anlatıyorum. Bazen benim anlattıklarım çok yetersiz, o kadar ihtiyacı olan ve zor durumda olan emeklilerimizi biliyorum. Bende bir emekliyim, 9500 gün çalışıp 52 yaşında EYT ile emekli olan birisi olarak, eğer çalışmaya devam etmesem, aldığım emekli maaşı ile üniversite okuyan kızımın bir aylık yurt ücretini karşılayamam. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum, emeklinin alım gücünü görün, onlar ile aynı ortamı paylaşın. Gerçek enflasyon rakamlarını alarak, maaş belirleyin.” diyerek sözlerine son verdi. Haber Merkezi 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.