ÖZKAYA: KOLDERE ÇİFTÇİSİ PERİŞAN OLDU

MANİSA GÜNDEMİ 30.05.2023 - 11:16, Güncelleme: 30.05.2023 - 11:16
 

ÖZKAYA: KOLDERE ÇİFTÇİSİ PERİŞAN OLDU

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İYİ Parti Tarım Komisyon Üyesi ziraat mühendisi Şenol Özkaya, “Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere ve çevresindeki yerlerde aşırı ve vahşi yağışlar sonucunda vatandaşlar ve çiftçiler büyük zarar gördüler.” açıklamasında bulundu.
Saruhanlı'nın Koldere Mahallesi'nde aşırı yağış nedeniyle evleri ve mahsulleri zarar gören çiftçiler zor duruma düştü. Çiftçilerin çıkmazda olduğunu söyleyen İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Şenol Özkaya, devletin vakit kaybetmeden destek vermesi gerektiğini söyledi. “ÇİFTÇİMİZ İYİCE ÇIKMAZA GİRMİŞTİR” Özkaya, “Aşırı ve vahşi yağışlar, küresel ısınma sonucu ortaya çıkmakta ve her geçen yıl etkisini daha fazla göstermektedir. Son yıllarda ekonomik olarak büyük zorluk çeken çiftçimiz, doğal afetler yüzünden iyice çıkmaza girmiştir. Tarsim sigortaları aşırı şekilde fiyatı yükseldiği için çiftçimizin sigorta yaptıracak gücü kalmamıştır. Bu tip doğa olaylarında çiftçi çaresiz kalmaktadır. Bölgede şuan itibari ile 10 bin dekar alanda bulunan tarım arazisi büyük zarar görmüştür. Çiçek açan üzüm salkımları, yeni dikilmiş pamuk, mısır, domates gibi ürünler büyük zarar görmüştür. Hükümet bu yaraları acilen sarmalı, sigortası var yok demeden zararları karşılanmalı, borçları bir yıl faizsiz ertelemeli, üretici tekrar tarlasını ekmelidir.” diye konuştu. “SON 60 YILIN EN BÜYÜK AFETİ” İYİ Partili Özkaya, “Bu afet son 60 yılın en büyük afetidir, vatandaş çaresizdir. Gerekirse bu bölgeler afet bölgesi ilan edilmelidir. Ayrıca dere taşkınları sonucunda da birçok ev hasar görmüştür, otobüs içinde insanlar maruz kalmış, itfaiye sayesinde kurtarılmıştır. Hükümet bu denli büyük afet karşısında, mağdur olan vatandaşların acilen yaralarını sarmalıdır. İYİ Parti olarak takipçisi olacağız.” diyerek sözlerine son verdi. MUSA AKAR
İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, Ekonomi Politikaları Başkanı, İYİ Parti Tarım Komisyon Üyesi ziraat mühendisi Şenol Özkaya, “Saruhanlı ilçesine bağlı Koldere ve çevresindeki yerlerde aşırı ve vahşi yağışlar sonucunda vatandaşlar ve çiftçiler büyük zarar gördüler.” açıklamasında bulundu.

Saruhanlı'nın Koldere Mahallesi'nde aşırı yağış nedeniyle evleri ve mahsulleri zarar gören çiftçiler zor duruma düştü. Çiftçilerin çıkmazda olduğunu söyleyen İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Şenol Özkaya, devletin vakit kaybetmeden destek vermesi gerektiğini söyledi.

“ÇİFTÇİMİZ İYİCE ÇIKMAZA GİRMİŞTİR”

Özkaya, “Aşırı ve vahşi yağışlar, küresel ısınma sonucu ortaya çıkmakta ve her geçen yıl etkisini daha fazla göstermektedir. Son yıllarda ekonomik olarak büyük zorluk çeken çiftçimiz, doğal afetler yüzünden iyice çıkmaza girmiştir. Tarsim sigortaları aşırı şekilde fiyatı yükseldiği için çiftçimizin sigorta yaptıracak gücü kalmamıştır. Bu tip doğa olaylarında çiftçi çaresiz kalmaktadır. Bölgede şuan itibari ile 10 bin dekar alanda bulunan tarım arazisi büyük zarar görmüştür. Çiçek açan üzüm salkımları, yeni dikilmiş pamuk, mısır, domates gibi ürünler büyük zarar görmüştür. Hükümet bu yaraları acilen sarmalı, sigortası var yok demeden zararları karşılanmalı, borçları bir yıl faizsiz ertelemeli, üretici tekrar tarlasını ekmelidir.” diye konuştu.

“SON 60 YILIN EN BÜYÜK AFETİ”

İYİ Partili Özkaya, “Bu afet son 60 yılın en büyük afetidir, vatandaş çaresizdir. Gerekirse bu bölgeler afet bölgesi ilan edilmelidir. Ayrıca dere taşkınları sonucunda da birçok ev hasar görmüştür, otobüs içinde insanlar maruz kalmış, itfaiye sayesinde kurtarılmıştır. Hükümet bu denli büyük afet karşısında, mağdur olan vatandaşların acilen yaralarını sarmalıdır. İYİ Parti olarak takipçisi olacağız.” diyerek sözlerine son verdi. MUSA AKAR

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.