ÖZKAYA VEKİL GİBİ ÇALIŞTI AMA ADAY OLMADI

ÖZEL HABER (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.03.2023 - 16:41, Güncelleme: 28.03.2023 - 16:41
 

ÖZKAYA VEKİL GİBİ ÇALIŞTI AMA ADAY OLMADI

İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, İYİ Parti Tarım Komisyon Üyesi, Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili, ziraat mühendisi Şenol Özkaya, son beş yıldır Manisa ve ilçelerinde her sorunun peşinden koşan, çözüm yollarını açıklayan, adeta bir vekil gibi çalıştı. Kamuoyu kendisinin milletvekili aday adayı olacağını düşünüyordu ama açıklanan listelerde göremeyince merak ettiler.
Özkaya, aslen Manisa'nın Demirci ilçesinin Çataloluk köyünden olduğunu, babasının memur olması dolayısıyla Manisa'nın değişik ilçelerinde bulundu ve en son olarak 1982 yılında Manisa'ya yerleştiler. Özkaya, işinden dolayı 17 ilçe ile devamlı surette çalışması oldu. Hayvancılık yapan en ücra köylere kadar giderek toplantılar, seminerler yaptı. Siyaset hayatından sonra ise yoğun olarak tarım, hayvancılık, doğa, sanayi, ekonomi, iş dünyası, toplumsal konular, tarım ürünleri gibi binlerce konuda aktif rol aldı, genel merkezle ortak çalışmalar yürüttü. Manisa'da İYİ Parti'nin bir lokomotif ve milletvekili gibi oldu. Özkaya, evli ve iki kız babası, eşi Milli Eğitim’de İngilizce öğretmeni, eşinin ailesi Manisa'nın en tanınmış kişisi olan meşhur kasap Emin abidir. Özkaya’nın büyük kızı İstanbul'da Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi, diğer kızı ise bu yıl üniversite sınavına girecek. Özkaya halen uluslararası katkı ve premiks firmasında üst düzey yönetici olarak görev yapıyor. ÖZKAYA’DAN ERYILMAZ’A TEŞEKKÜR Özkaya’ya neden vekil aday adayı olmadığını sorduğumuzda, “İYİ Parti Manisa teşkilatı olarak hep birlikte ilimizi ilgilendiren konularda aktif rol aldık. Önce ki dönem il başkanımız, şuanda ki milletvekilli adayımız sayın Hasan Eryılmaz, il başkan yardımcılarının önünü çok açtı. Ben onun sayesinde siyasete girdim, o teklif etti ben de kabul ettim. Onun yüzünü kara çıkarmamak için elimden geleni ve bunca yıllık bilgimi partim için değerlendirdim. Buradan bir kez daha hasan başkanıma teşekkür ederim, bize çok şey öğretti. Kendisi 3 yıl önceki kongrede aday olduğunu açıkladı ve şuan adayımız diğer adaylar gibi kendisine sonsuz başarılar dilerim.” diye konuştu “ADAY ADAYI OLMAYI DÜŞÜNMEDİM” Özkaya, “En az 4 milletvekili ile TBMM'de olacağız inşallah. Ben bu süreçte aday adayı olmayı düşünmedim, yeni yönetimde yeni il başkanım avukat Ali Zafer İksir başkanımla yol yürüdüm. İl olarak daha çok şeyler yapacağımıza inanıyorum, yönetimimiz oldukça tecrübeli ve çalışkan. Tabi ki herkes milletvekili olmak ister ama ben biraz daha siyasi olarak tecrübe kazanmam gerektiğini düşünüyorum.” ifadesinde bulundu. “ÜLKEMİZ KAZANACAK” Özkaya’ya önümüzde ki yıl olacak yerel yönetimler için düşüncesini sorduğunuzda ise, “Tabi ki belediyeyi yönetmek oldukça zor bir görev. Her şeyi layığıyla yapmak gerekiyor, bunun için bilgi, ekip ve donanım gerekiyor. Ben de meclis üyeliğim ve Grup Başkanvekilliğim döneminde oldukça aktif oldum, işleyişin takipçisi oldum. Partimiz böyle bir göreve beni layık görürse tabi ki evet derim ama süreç uzun bir süreç. Biliyorsunuz siyasette son 24 saatte bile kararlar değişebiliyor, ben genel başkanının doğrultusunda sonuna kadar çalışacağım ve ülkemiz kazanacak.” diyerek sözlerine son verdi.
İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı, İYİ Parti Tarım Komisyon Üyesi, Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili, ziraat mühendisi Şenol Özkaya, son beş yıldır Manisa ve ilçelerinde her sorunun peşinden koşan, çözüm yollarını açıklayan, adeta bir vekil gibi çalıştı. Kamuoyu kendisinin milletvekili aday adayı olacağını düşünüyordu ama açıklanan listelerde göremeyince merak ettiler.

Özkaya, aslen Manisa'nın Demirci ilçesinin Çataloluk köyünden olduğunu, babasının memur olması dolayısıyla Manisa'nın değişik ilçelerinde bulundu ve en son olarak 1982 yılında Manisa'ya yerleştiler. Özkaya, işinden dolayı 17 ilçe ile devamlı surette çalışması oldu. Hayvancılık yapan en ücra köylere kadar giderek toplantılar, seminerler yaptı. Siyaset hayatından sonra ise yoğun olarak tarım, hayvancılık, doğa, sanayi, ekonomi, iş dünyası, toplumsal konular, tarım ürünleri gibi binlerce konuda aktif rol aldı, genel merkezle ortak çalışmalar yürüttü. Manisa'da İYİ Parti'nin bir lokomotif ve milletvekili gibi oldu. Özkaya, evli ve iki kız babası, eşi Milli Eğitim’de İngilizce öğretmeni, eşinin ailesi Manisa'nın en tanınmış kişisi olan meşhur kasap Emin abidir. Özkaya’nın büyük kızı İstanbul'da Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi, diğer kızı ise bu yıl üniversite sınavına girecek. Özkaya halen uluslararası katkı ve premiks firmasında üst düzey yönetici olarak görev yapıyor.

ÖZKAYA’DAN ERYILMAZ’A TEŞEKKÜR

Özkaya’ya neden vekil aday adayı olmadığını sorduğumuzda, “İYİ Parti Manisa teşkilatı olarak hep birlikte ilimizi ilgilendiren konularda aktif rol aldık. Önce ki dönem il başkanımız, şuanda ki milletvekilli adayımız sayın Hasan Eryılmaz, il başkan yardımcılarının önünü çok açtı. Ben onun sayesinde siyasete girdim, o teklif etti ben de kabul ettim. Onun yüzünü kara çıkarmamak için elimden geleni ve bunca yıllık bilgimi partim için değerlendirdim. Buradan bir kez daha hasan başkanıma teşekkür ederim, bize çok şey öğretti. Kendisi 3 yıl önceki kongrede aday olduğunu açıkladı ve şuan adayımız diğer adaylar gibi kendisine sonsuz başarılar dilerim.” diye konuştu

“ADAY ADAYI OLMAYI DÜŞÜNMEDİM”

Özkaya, “En az 4 milletvekili ile TBMM'de olacağız inşallah. Ben bu süreçte aday adayı olmayı düşünmedim, yeni yönetimde yeni il başkanım avukat Ali Zafer İksir başkanımla yol yürüdüm. İl olarak daha çok şeyler yapacağımıza inanıyorum, yönetimimiz oldukça tecrübeli ve çalışkan. Tabi ki herkes milletvekili olmak ister ama ben biraz daha siyasi olarak tecrübe kazanmam gerektiğini düşünüyorum.” ifadesinde bulundu.

“ÜLKEMİZ KAZANACAK”

Özkaya’ya önümüzde ki yıl olacak yerel yönetimler için düşüncesini sorduğunuzda ise, “Tabi ki belediyeyi yönetmek oldukça zor bir görev. Her şeyi layığıyla yapmak gerekiyor, bunun için bilgi, ekip ve donanım gerekiyor. Ben de meclis üyeliğim ve Grup Başkanvekilliğim döneminde oldukça aktif oldum, işleyişin takipçisi oldum. Partimiz böyle bir göreve beni layık görürse tabi ki evet derim ama süreç uzun bir süreç. Biliyorsunuz siyasette son 24 saatte bile kararlar değişebiliyor, ben genel başkanının doğrultusunda sonuna kadar çalışacağım ve ülkemiz kazanacak.” diyerek sözlerine son verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.