SALİHLİ KAYISIDA DA İDDİALI!

EKONOMİ 24.06.2024 - 12:42, Güncelleme: 24.06.2024 - 12:42
 

SALİHLİ KAYISIDA DA İDDİALI!

Toprakların her türlü ürün yetişen Manisa, kayısıda da iddialı! Salihli Ziraat Odası öncülüğünde ilçesinde üretilen perfect cinsi kayısılar kurutularak satışa sunulmaya başlandı. Atılın bu adımın ardından bölgede kayısının değerlenmesi ve çiftçi ekonomisine daha büyük katkılar sunması hedefleniyor. Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç ise kayısıda en az Malatya kadar iddialı olduklarını belirtti.
Ziraat Odası bu yıl üreticinin daha fazla kazanması için perfect cinsi kayısı da kurutma işlemine başlandığını duyurdu. “KAYISIDA EN AZ MALATYA KADAR İDDİALIYIZ” Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, “Salihli ilçemize bağlı Akören ve Dombaylı mahallemizde 2 bin dekat Perfect cinsi kayısımız var. Malatya’da olduğu gibi işlemleri yapıldı ve şuanda sergide kurutuluyor. Daha sonrasında kayısının içindeki çekirdeği çıkararak satışa sunacağız. Kayısıda en az Malatya kadar iddialıyız.” diye konuştu. “ÇOK DA KALİTELİ OLACAK” Dombaylı Mahalle Muhtarı Atagün Dulda, “Bölgemizde 2 bin ila 2 bin 500 dekar civarı kayısı çeşidi bulunuyor. Perfect cinsi kayısımızı Malatya’daki gibi istim odasında kükürtleyerek 1 gün sonra sergiye atıyoruz. İlk denemelerini yaptık ve çok da kaliteli olacak gibi görünüyor. Kayısıların pırtlatma denilen çekirdek çıkartma işlemini yapacağız ve daha sonra da satışa hazır hale gelecek. Bu durum çiftçilerimizin kayısıyı çok iyi değerlendirmesi ve bütün köylümüzün bundan faydalanmasını sağlanacak. Ziraat Odası başkanımız Cem Yalvaç’ın da bu konuda büyük destekleri var. Bizi teşvik eden Cem Yalvaç oldu. Güzel şeyler yapmayı düşünüyoruz, tüm köy halkına hayırlı olsun.” dedi. “KAYISILAR DAHA DEĞERLİ OLACAK” Çiftçi Talat Özel, “Şu ana kadar sattığımız perfect cinsi kayısımızı bundan sonra kurutarak daha değerli bir şekilde satacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı. “BUNDAN SONRA KURUTARAK SATACAĞIZ” Sulama Yönetim Kurulu Görevlisi İbrahim Güçlü, “Dombaylı Mahallesi çiftçileri iyi çiftçilerdir. Bugüne kadar yaş sattığımız kayısıları bundan sonra kurutarak satacağız.  İnşallah köyümüze hayırlı olur.” sözlerini söyledi. Serdar Fazlı Atalanlılar
Toprakların her türlü ürün yetişen Manisa, kayısıda da iddialı! Salihli Ziraat Odası öncülüğünde ilçesinde üretilen perfect cinsi kayısılar kurutularak satışa sunulmaya başlandı. Atılın bu adımın ardından bölgede kayısının değerlenmesi ve çiftçi ekonomisine daha büyük katkılar sunması hedefleniyor. Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç ise kayısıda en az Malatya kadar iddialı olduklarını belirtti.

Ziraat Odası bu yıl üreticinin daha fazla kazanması için perfect cinsi kayısı da kurutma işlemine başlandığını duyurdu.

“KAYISIDA EN AZ MALATYA KADAR İDDİALIYIZ”

Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, “ Salihli ilçemize bağlı Akören ve Dombaylı mahallemizde 2 bin dekat Perfect cinsi kayısımız var. Malatya’da olduğu gibi işlemleri yapıldı ve şuanda sergide kurutuluyor. Daha sonrasında kayısının içindeki çekirdeği çıkararak satışa sunacağız. Kayısıda en az Malatya kadar iddialıyız.” diye konuştu.

“ÇOK DA KALİTELİ OLACAK”

Dombaylı Mahalle Muhtarı Atagün Dulda, “Bölgemizde 2 bin ila 2 bin 500 dekar civarı kayısı çeşidi bulunuyor. Perfect cinsi kayısımızı Malatya’daki gibi istim odasında kükürtleyerek 1 gün sonra sergiye atıyoruz. İlk denemelerini yaptık ve çok da kaliteli olacak gibi görünüyor. Kayısıların pırtlatma denilen çekirdek çıkartma işlemini yapacağız ve daha sonra da satışa hazır hale gelecek. Bu durum çiftçilerimizin kayısıyı çok iyi değerlendirmesi ve bütün köylümüzün bundan faydalanmasını sağlanacak. Ziraat Odası başkanımız Cem Yalvaç’ın da bu konuda büyük destekleri var. Bizi teşvik eden Cem Yalvaç oldu. Güzel şeyler yapmayı düşünüyoruz, tüm köy halkına hayırlı olsun.” dedi.

“KAYISILAR DAHA DEĞERLİ OLACAK”

Çiftçi Talat Özel, “Şu ana kadar sattığımız perfect cinsi kayısımızı bundan sonra kurutarak daha değerli bir şekilde satacağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

“BUNDAN SONRA KURUTARAK SATACAĞIZ”

Sulama Yönetim Kurulu Görevlisi İbrahim Güçlü, “Dombaylı Mahallesi çiftçileri iyi çiftçilerdir. Bugüne kadar yaş sattığımız kayısıları bundan sonra kurutarak satacağız.  İnşallah köyümüze hayırlı olur.” sözlerini söyledi. Serdar Fazlı Atalanlılar

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.