Sinop’ta binlerce öğrencinin mezuniyet sevinci

EĞİTİM (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.06.2024 - 17:53, Güncelleme: 12.06.2024 - 17:14
 

Sinop’ta binlerce öğrencinin mezuniyet sevinci

Sinop’ta binlerce öğrencinin mezuniyet sevinci
Sinop Üniversitesinde 3 bin 262 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.Kuzey Kampüsü Spor Kompleksinde düzenlenen mezuniyet programı, geçit töreni ile başladı. Kortejde öğrenciler protokolü ve velileri selamlarken, katılımcılar da alkışlarıyla mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere eşlik etti.Programda konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir “Sinop Üniversitesi merkez birimlerimizde 1803, ilçelerimizde 1459, toplamda 3 bin 262 mezun öğrenci kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.2024-2025 eğitim-öğretim yılında ilk defa öğrenci alınacak bölüm ve programların müjdesini veren Rektör Taşdemir, “Yedi lisansüstü yüksek lisans ve doktora programları, lisans düzeyinde bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, arkeoloji ve çocuk gelişimi bölümleri, yaşlı bakım ve moda tasarımı programları ve faaliyete geçirmeyi planladığımız yeni bölümlerle Sinop Üniversitesini yöresine ve ülkesine değer katan, alanında saygın bir kuruluş haline getirmek için tüm personelimizle seferberlik halinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.Konuşmalar sonrası Eğitim Fakültesi Mezunları “Öğretmenlik Andı”nı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Mezunları “Meslek Andı”nı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Mezunları “Hemşirelik Andı”nı ve Sosyal Hizmet Bölümü Mezunları “Sosyal Hizmet Andı”nı okudu.Programın devamında 2023-2024 akademik yıllında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül takdimi sonrası lisans birincisi Fahriye Gündoğdu ve önlisans birincisi Ömer Faruk Ercan, mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazdığı plaketleri çaktı.Tören sonunda öğrenciler, hep birlikte keplerini fırlatarak, mezun olmanın coşkusunu doyasıya yaşadı.Törene Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ve Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran da katıldı.
Sinop’ta binlerce öğrencinin mezuniyet sevinci
Sinop Üniversitesinde 3 bin 262 öğrenci mezuniyet sevinci yaşadı.
Kuzey Kampüsü Spor Kompleksinde düzenlenen mezuniyet programı, geçit töreni ile başladı. Kortejde öğrenciler protokolü ve velileri selamlarken, katılımcılar da alkışlarıyla mezuniyet sevinci yaşayan öğrencilere eşlik etti.
Programda konuşan Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir “Sinop Üniversitesi merkez birimlerimizde 1803, ilçelerimizde 1459, toplamda 3 bin 262 mezun öğrenci kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
2024-2025 eğitim-öğretim yılında ilk defa öğrenci alınacak bölüm ve programların müjdesini veren Rektör Taşdemir, “Yedi lisansüstü yüksek lisans ve doktora programları, lisans düzeyinde bilgisayar mühendisliği, makine mühendisliği, arkeoloji ve çocuk gelişimi bölümleri, yaşlı bakım ve moda tasarımı programları ve faaliyete geçirmeyi planladığımız yeni bölümlerle Sinop Üniversitesini yöresine ve ülkesine değer katan, alanında saygın bir kuruluş haline getirmek için tüm personelimizle seferberlik halinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Konuşmalar sonrası Eğitim Fakültesi Mezunları “Öğretmenlik Andı”nı, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Mezunları “Meslek Andı”nı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Mezunları “Hemşirelik Andı”nı ve Sosyal Hizmet Bölümü Mezunları “Sosyal Hizmet Andı”nı okudu.
Programın devamında 2023-2024 akademik yıllında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül takdimi sonrası lisans birincisi Fahriye Gündoğdu ve önlisans birincisi Ömer Faruk Ercan, mezuniyet kütüğüne isimlerinin yazdığı plaketleri çaktı.
Tören sonunda öğrenciler, hep birlikte keplerini fırlatarak, mezun olmanın coşkusunu doyasıya yaşadı.
Törene Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Hatipoğlu, Sinop İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ve Sinop İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran da katıldı.

Sinop HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.