TANRIVERDİ: İSRAİL, İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

MANİSA GÜNDEMİ 19.10.2023 - 11:05, Güncelleme: 19.10.2023 - 11:05
 

TANRIVERDİ: İSRAİL, İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

22. 23. 24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili, AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, 18 Ekim 2023 tarihinde, İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen PSI (Uluslararası Kamu Hizmetleri Federasyonu)’nun 31. Dünya Kongresi’de “Özgür ve Bağımsız Filistin” başlıklı karar tasarısını sunarak bir konuşma gerçekleştirdi.
Tanrıverdi, “Özgür ve Bağımsız Filistin” başlıklı karar tasarısını, PSI’ın temelinde bulunan adalet ve insan hakları ilkelerini özellikle vurgulamak için sunduklarını belirtti. “FİLİSTİN HALKININ HAKLARI GASP EDİLİYOR” Filistin’de işgalin 75 yıldır sürdürdüğüne dikkat çeken Tanrıverdi, terör devleti İsrail tarafından insanlık suçu işlenmekte, Filistin halkının yaşama ve mülkiyet hakları sistematik olarak gasp edilmektedir. Filistinliler kendi topraklarında mülteci durumunda sürgün hayatı yaşıyorlar. Gazze’de ise; abluka ve zulüm, 16 yıldır devam ediyor” dedi. “DAHA KAÇ MASUM İNSANIN ÖLMESİ GEREKİYOR?” İsrail’in El-Ehli Hastanesi’ni doğrudan bombaladığını vurgulayan Tanrıverdi; “Bu, insanlık değerlerinden yoksun saldırılarının son örneğidir. Bine yakın masum insan feci bir şekilde can verdi, yüzlerce insan yaralandı. Enkazın altında kalan kadın ve çocukları arayan kurtarma ekiplerine de ikinci bir saldırı yapıldı. Bir medya muhabiri, çuvallara paketlenmiş et yığınları gördüklerini belirtiyor. Kadın, çocuk, sivil ayırmaksızın hastane bombalamak vahşet, soykırım, insanlık suçu değil midir? Savaşın hukuku, kuralı, ahlâkı, savaşçının da bir onuru vardır. Bu eylem, düpedüz İsrail’in Devlet terörüdür. Bu suçu göz ardı etmek, suça ortak olmaktır. Birilerinin bunlara ‘dur’ demesi için daha kaç masum insanın ölmesi gerekiyor?” diye konuştu. “ULUSLARARASI SENDİKALARI, TEPKİ VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ” HİZMET-İŞ Sendikasının masum Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğunu ve İsrail terörünü en ağır şekilde kınadığını belirten Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı: “Uluslararası toplum ve sendikaları, insanlık ve vicdan adına, Filistin halkına yönelik bu soykırıma karşı güçlü bir tepki vermeye ve hesap sormaya çağırıyoruz. BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu, Filistin’deki katliama dur demeli, etkin ve güçlü bir tavır ortaya koymalı, müdahale etmelidir. Özgür ve Bağımsız Filistin kararı adalet, barış ve Filistin halkının doğuştan gelen haklarının tanınması için bir çağrıdır. Bu kararı destekleyerek ve bize katılarak, tehdit altında olan dünya barışı ve huzurunu sağlamaya, tüm insanlar için hak ve haysiyeti egemen kılmaya, başkenti Kudüs olan özgür bir Filistin mücadelemize katılmaya sizleri davet ediyoruz.” KARAR OYLANARAK KABUL EDİLDİ HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi tarafından sendika adına sunulan Özgür ve Bağımsız Filistin kararı oylanarak kabul edildi. Musa Akar    
22. 23. 24. Dönem AK Parti Manisa Milletvekili, AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, 18 Ekim 2023 tarihinde, İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen PSI (Uluslararası Kamu Hizmetleri Federasyonu)’nun 31. Dünya Kongresi’de “Özgür ve Bağımsız Filistin” başlıklı karar tasarısını sunarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Tanrıverdi, “Özgür ve Bağımsız Filistin” başlıklı karar tasarısını, PSI’ın temelinde bulunan adalet ve insan hakları ilkelerini özellikle vurgulamak için sunduklarını belirtti.

“FİLİSTİN HALKININ HAKLARI GASP EDİLİYOR”

Filistin’de işgalin 75 yıldır sürdürdüğüne dikkat çeken Tanrıverdi, terör devleti İsrail tarafından insanlık suçu işlenmekte, Filistin halkının yaşama ve mülkiyet hakları sistematik olarak gasp edilmektedir. Filistinliler kendi topraklarında mülteci durumunda sürgün hayatı yaşıyorlar. Gazze’de ise; abluka ve zulüm, 16 yıldır devam ediyor” dedi.

“DAHA KAÇ MASUM İNSANIN ÖLMESİ GEREKİYOR?”

İsrail’in El-Ehli Hastanesi’ni doğrudan bombaladığını vurgulayan Tanrıverdi; “Bu, insanlık değerlerinden yoksun saldırılarının son örneğidir. Bine yakın masum insan feci bir şekilde can verdi, yüzlerce insan yaralandı. Enkazın altında kalan kadın ve çocukları arayan kurtarma ekiplerine de ikinci bir saldırı yapıldı. Bir medya muhabiri, çuvallara paketlenmiş et yığınları gördüklerini belirtiyor. Kadın, çocuk, sivil ayırmaksızın hastane bombalamak vahşet, soykırım, insanlık suçu değil midir? Savaşın hukuku, kuralı, ahlâkı, savaşçının da bir onuru vardır. Bu eylem, düpedüz İsrail’in Devlet terörüdür. Bu suçu göz ardı etmek, suça ortak olmaktır. Birilerinin bunlara ‘dur’ demesi için daha kaç masum insanın ölmesi gerekiyor?” diye konuştu.

“ULUSLARARASI SENDİKALARI, TEPKİ VERMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

HİZMET-İŞ Sendikasının masum Filistin halkı ile dayanışma içinde olduğunu ve İsrail terörünü en ağır şekilde kınadığını belirten Tanrıverdi, sözlerini şöyle tamamladı: “Uluslararası toplum ve sendikaları, insanlık ve vicdan adına, Filistin halkına yönelik bu soykırıma karşı güçlü bir tepki vermeye ve hesap sormaya çağırıyoruz. BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu, Filistin’deki katliama dur demeli, etkin ve güçlü bir tavır ortaya koymalı, müdahale etmelidir. Özgür ve Bağımsız Filistin kararı adalet, barış ve Filistin halkının doğuştan gelen haklarının tanınması için bir çağrıdır. Bu kararı destekleyerek ve bize katılarak, tehdit altında olan dünya barışı ve huzurunu sağlamaya, tüm insanlar için hak ve haysiyeti egemen kılmaya, başkenti Kudüs olan özgür bir Filistin mücadelemize katılmaya sizleri davet ediyoruz.”

KARAR OYLANARAK KABUL EDİLDİ

HAK-İŞ Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi tarafından sendika adına sunulan Özgür ve Bağımsız Filistin kararı oylanarak kabul edildi. Musa Akar

 

 

Manisa HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.