TARİHİ ZİRVEDE ÖZEL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

SİYASET 11.06.2024 - 16:05, Güncelleme: 11.06.2024 - 17:44
 

TARİHİ ZİRVEDE ÖZEL-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşıladı. İki lider, genel merkez önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdi. Erdoğan ve Özel’in görüşmesi 1,5 saat sürdü.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sürecinin ardından 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti.  ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E İADE-İ ZİYARET AK Parti ile CHP liderlerini 8 yıl sonra bir araya getiren 1.5 saatlik görüşmenin ardından siyasette 'normalleşme süreci' tartışması yaşandı. Görüşmeden 40 gün sonra Erdoğan, Özel'e iade-i ziyarette bulundu. Görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı. CUMHURBAŞKANLIĞI FORSLU TÜRK BAYRAĞI ASILDI CHP yetkilileri parti binasına protokol kuralları gereğince Cumhurbaşkanlığı görevlileri tarafından getirilen Cumhurbaşkanlığı forslu Türk Bayrağı'nı astı. YİNE TAN VE ELİTAŞ EŞLİK ETTİ  Liderlerin yanında ilk görüşmedeki isimler yer aldı. Erdoğan'a AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel'e ise CHP İstanbul Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve eski büyükelçi Namık Tan eşlik etti. İki ismin 2 Mayıs'taki görüşmede olduğu gibi zirvede konuşulanlara dair not aldı. MASADA BİRÇOK KONU VARDI Özel'in makamında yapılan görüşmede; emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam, kayyum atamaları, Gezi tutukluları, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutukluluğunun devamı, Sinan Ateş cinayeti, adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar'ın durumu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, belediyelerin borçları gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyordu. ERDOĞAN 18 YIL SONRA CHP'DE Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 18 yıl önce 2006 yılında Başbakanlığı döneminde, CHP Genel Merkezi'nin açılışı sebebiyle eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı ziyaret etmişti. Haber Merkezi
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kapıda karşıladı. İki lider, genel merkez önünde tokalaşarak gazetecilere poz verdi. Erdoğan ve Özel’in görüşmesi 1,5 saat sürdü.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçim sürecinin ardından 2 Mayıs'ta AK Parti Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmişti. 

ERDOĞAN’DAN ÖZEL’E İADE-İ ZİYARET

AK Parti ile CHP liderlerini 8 yıl sonra bir araya getiren 1.5 saatlik görüşmenin ardından siyasette 'normalleşme süreci' tartışması yaşandı. Görüşmeden 40 gün sonra Erdoğan, Özel'e iade-i ziyarette bulundu. Görüşme sonrası bir açıklama yapılmadı.

CUMHURBAŞKANLIĞI FORSLU TÜRK BAYRAĞI ASILDI

CHP yetkilileri parti binasına protokol kuralları gereğince Cumhurbaşkanlığı görevlileri tarafından getirilen Cumhurbaşkanlığı forslu Türk Bayrağı'nı astı.

YİNE TAN VE ELİTAŞ EŞLİK ETTİ 

Liderlerin yanında ilk görüşmedeki isimler yer aldı. Erdoğan'a AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, Özel'e ise CHP İstanbul Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi ve eski büyükelçi Namık Tan eşlik etti. İki ismin 2 Mayıs'taki görüşmede olduğu gibi zirvede konuşulanlara dair not aldı.

MASADA BİRÇOK KONU VARDI

Özel'in makamında yapılan görüşmede; emekli maaşı ve asgari ücrete ara zam, kayyum atamaları, Gezi tutukluları, Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi ve tutukluluğunun devamı, Sinan Ateş cinayeti, adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar'ın durumu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmaması, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılması, belediyelerin borçları gibi konuların gündeme gelmesi bekleniyordu.

ERDOĞAN 18 YIL SONRA CHP'DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 18 yıl önce 2006 yılında Başbakanlığı döneminde, CHP Genel Merkezi'nin açılışı sebebiyle eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı ziyaret etmişti. Haber Merkezi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.