TATİL BİTTİ, EKONOMİDE KRİTİK HAFTA BAŞLADI

EKONOMİ 24.06.2024 - 09:57, Güncelleme: 24.06.2024 - 09:57
 

TATİL BİTTİ, EKONOMİDE KRİTİK HAFTA BAŞLADI

9 Günlük bayram tatilinin ardından gözler yeni haftada ekonomide olacak. Merkez Bankası haziran ayı faiz kararı 27 Haziran 2024 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) da önemli verileri bu hafta içerisinde açıklayacak.
Yeni haftada önemli ekonomik veriler açıklanacak. Piyasaların ve yatırımcıların gözü Merkez Bankası'nda olacak. HAZİRAN AYI FAİZ KARARINI DUYURACAK Merkez Bankası, pazartesi günü haziran ayı imalat sanayi kapasite oranı ile reel kesim güven endeksini açıklayacak. Para Politikası Kurulu, haziran ayı faiz kararını duyuracak. Kurul, mayısta politika faizi oranını yüzde 50'de sabit tutmuştu. Kurulun karar metninde yer alacak mesajlar da oldukça önemli olacak. TÜİK'İN AÇIKLAYACAĞI VERİLER Türkiye İstatistik Kurumu'ndan da ekonomiyi ilgilendiren birçok veri gelecek. Pazartesi günü haziran ayı hizmet, perakende, ticaret ve inşaat güven endeksleri açıklanacak. Çarşamba günü ise mayıs ayı motorlu kara taşıtları istatistikleri belli olacak. Haziran ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verisi de perşembe günü açıklanacak. Mayıs ayı dış ticaret istatistikleri ise cuma günü duyurulacak. Mayıs ayında kurulan ya da kapanan şirketlere ilişkin istatistikler de açıklanacak veriler arasında. 2023 yılına ilişkin çalışma hayatı verileri de cuma günü belli olacak.  Haber Merkezi  
9 Günlük bayram tatilinin ardından gözler yeni haftada ekonomide olacak. Merkez Bankası haziran ayı faiz kararı 27 Haziran 2024 Perşembe günü saat 14.00'da açıklanacak. Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) da önemli verileri bu hafta içerisinde açıklayacak.

Yeni haftada önemli ekonomik veriler açıklanacak. Piyasaların ve yatırımcıların gözü Merkez Bankası'nda olacak.

HAZİRAN AYI FAİZ KARARINI DUYURACAK

Merkez Bankası, pazartesi günü haziran ayı imalat sanayi kapasite oranı ile reel kesim güven endeksini açıklayacak. Para Politikası Kurulu, haziran ayı faiz kararını duyuracak. Kurul, mayısta politika faizi oranını yüzde 50'de sabit tutmuştu. Kurulun karar metninde yer alacak mesajlar da oldukça önemli olacak.

TÜİK'İN AÇIKLAYACAĞI VERİLER

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan da ekonomiyi ilgilendiren birçok veri gelecek. Pazartesi günü haziran ayı hizmet, perakende, ticaret ve inşaat güven endeksleri açıklanacak. Çarşamba günü ise mayıs ayı motorlu kara taşıtları istatistikleri belli olacak. Haziran ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verisi de perşembe günü açıklanacak. Mayıs ayı dış ticaret istatistikleri ise cuma günü duyurulacak. Mayıs ayında kurulan ya da kapanan şirketlere ilişkin istatistikler de açıklanacak veriler arasında. 2023 yılına ilişkin çalışma hayatı verileri de cuma günü belli olacak.  Haber Merkezi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.