TURGUTLU ZİRAAT ODASI BAŞKANI ABDULLAH ŞENOL ETV’YE KONUŞTU

ÖZEL HABER 20.04.2023 - 14:29, Güncelleme: 20.04.2023 - 14:29
 

TURGUTLU ZİRAAT ODASI BAŞKANI ABDULLAH ŞENOL ETV’YE KONUŞTU

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, ETV mikrofonuna özel açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerinin her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Şenol, tüm milletvekillerini çözüm üretmeye davet etti.
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, ETV mikrofonuna çiftçinin ve üreticin sorunlarını anlattı. Gerekli kurumlara ortak çalışma çağrısında bulunan Başkan Şenol, çiftçinin sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.  “ZAM GELİRSE ZAM UYGULUYORLAR” Turgutlu’da tarıma dair ne tür çalışmalar yapıldığına dair bilgi veren Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, “2000 yılında delege oldum, 2004 yılında başkan oldum, 5-6 dönemdir başkan olarak görev yapmaktayım. Bizimi küçük çaplı bir ilaç satışımız vardı. 2006-2007 yılında Koşukırın’da 250 metre kare yer alarak çiftçimize 9 ay 0 faizli vadeli ilaç veriyoruz. 2007 Yılında ben faizi kaldırınca diğer firmalarda faizsiz vermek zorunda kaldı. Sadece zam gelirse zam uyguluyorlar. Olağan dışı şartlar olmadıkça ilaca, tohuma, gübreye zam gelmediği için alış fiyatından çiftçimiz 9 ay sonra ödüyor. Ziraat mühendisimiz var, ovalarda gezip çiftçilere faydalı oluyorlar. Buğday mibzeri, mısır mibzeri, gübre atma mibzeri gibi ekipmanlar aldık.” açıklamasında bulundu. “GİRDİ FİYATLARIMIZ AŞIRI PAHALANIYOR” Başkan Şenol, “Bizim girdi fiyatlarımız aşırı pahalanıyor. Pahalandıkça da bunu iktidar ve muhalefet milletvekillerine ayrım yapmadan Manisa’da çiftçilerin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Çiftçinin tek istediği üretim değil pazarlama. Çiftçi diyor ki; Ben fabrika ile anlaşmalı ve sözleşmeli ekeyim. Buralarsa bizim odaların yaptırım gücü yok, yaptırım gücü istiyoruz. Fabrikalar sözleşmeleri tek taraflı yapıyor. 20 tane imza atıyoruz, yapmış olduğumuz taaddüttün yarısını alıyor daha sonra fiyat düşüyor ve almıyorum diyorlar. Niye almıyorsun dediğimizde de ben yüzde 50’sini alma garantisi veriyorum diyorlar. O nedenle Tarım İlçe Müdürlükleri, Tarım Bakanlıkları ve Ziraat Odaları elini taşın altına koyup bir araya gelerek ortak çalışmalarla yapması lazım. Tabana inilmesi lazım. Benim 13 bin tane çiftçim var, 10 bin tanesiyle bir araya gelebiliriz.” diye konuştu. -Musa Akar
Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, ETV mikrofonuna özel açıklamalarda bulundu. Girdi maliyetlerinin her geçen gün arttığını ifade eden Başkan Şenol, tüm milletvekillerini çözüm üretmeye davet etti.

Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, ETV mikrofonuna çiftçinin ve üreticin sorunlarını anlattı. Gerekli kurumlara ortak çalışma çağrısında bulunan Başkan Şenol, çiftçinin sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi. 

“ZAM GELİRSE ZAM UYGULUYORLAR”

Turgutlu’da tarıma dair ne tür çalışmalar yapıldığına dair bilgi veren Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, “2000 yılında delege oldum, 2004 yılında başkan oldum, 5-6 dönemdir başkan olarak görev yapmaktayım. Bizimi küçük çaplı bir ilaç satışımız vardı. 2006-2007 yılında Koşukırın’da 250 metre kare yer alarak çiftçimize 9 ay 0 faizli vadeli ilaç veriyoruz. 2007 Yılında ben faizi kaldırınca diğer firmalarda faizsiz vermek zorunda kaldı. Sadece zam gelirse zam uyguluyorlar. Olağan dışı şartlar olmadıkça ilaca, tohuma, gübreye zam gelmediği için alış fiyatından çiftçimiz 9 ay sonra ödüyor. Ziraat mühendisimiz var, ovalarda gezip çiftçilere faydalı oluyorlar. Buğday mibzeri, mısır mibzeri, gübre atma mibzeri gibi ekipmanlar aldık.” açıklamasında bulundu.

“GİRDİ FİYATLARIMIZ AŞIRI PAHALANIYOR”

Başkan Şenol, “Bizim girdi fiyatlarımız aşırı pahalanıyor. Pahalandıkça da bunu iktidar ve muhalefet milletvekillerine ayrım yapmadan Manisa’da çiftçilerin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Çiftçinin tek istediği üretim değil pazarlama. Çiftçi diyor ki; Ben fabrika ile anlaşmalı ve sözleşmeli ekeyim. Buralarsa bizim odaların yaptırım gücü yok, yaptırım gücü istiyoruz. Fabrikalar sözleşmeleri tek taraflı yapıyor. 20 tane imza atıyoruz, yapmış olduğumuz taaddüttün yarısını alıyor daha sonra fiyat düşüyor ve almıyorum diyorlar. Niye almıyorsun dediğimizde de ben yüzde 50’sini alma garantisi veriyorum diyorlar. O nedenle Tarım İlçe Müdürlükleri, Tarım Bakanlıkları ve Ziraat Odaları elini taşın altına koyup bir araya gelerek ortak çalışmalarla yapması lazım. Tabana inilmesi lazım. Benim 13 bin tane çiftçim var, 10 bin tanesiyle bir araya gelebiliriz.” diye konuştu. -Musa Akar

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve manisadenge.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.